„Профилираната природо-математическа гимназия е институция и отличен образователен модел, който

...
„Профилираната природо-математическа гимназия е институция и отличен образователен модел, който
Коментари Харесай

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца отбелязва 48-aта си годишнина

„ Профилираната природо-математическа гимназия е институция и отличен учебен модел, който се е потвърдил през годините с високите резултати и триумфи на своите възпитаници и учители. Акцент на днешното празненство е откриването на новия образователен корпус, интерактивни класни стаи и кабинети, с които учебното заведение стана част от политиките на министерството за въвеждане на цифровите технологии в учебно заведение. Те трансформират методите на учене, покачват мотивацията и интереса на учениците и са директно доказателство, че децата се оправят по-добре благодарение на цифрово наличие. Затова превърнахме потреблението на цифрови запаси в систематична процедура в работата ни. “ С тези думи шефът на ППМГ "Акад. Иван Ценов " във Враца Татяна Василева приветства многочислените посетители на тържеството на гимназията. Тя означи още, че през идната образователна година учебното заведение афишира банкет по направление „ Компютърни науки”, специалност „ Приложен програмист”, което е доказателство за трайното място, което учебното заведение заема в областта на ИТ, инженерните и естествени науки, продължавайки да е дом за интелигентни и стимулирани младежи.
Програмата за честване на 48-та годишнина от основаването на учебното заведение започва с разкриване на инерактивни кабинети и актуализирани класни стаи. 148 000 лв., отпуснати от Министерството на образованието, бяха употребявани за превръщането на гимназията във високотехнологично учебно заведение без пример във Враца и региона. Към тези средства се прибавя и обезпеченото със съдействието на Община Враца финансиране в размер на 2 300 000 лв. по Оперативна програма „ Региони в растеж”, Норвежкия механизъм и Общинската капиталова стратегия, употребявани за цялостното възобновяване на материалната база и сградния фонд на учебното заведение и спортна зала.
Защитена WIFI среда, налична за учениците, 11 класни стаи, оборудвани с интерактивни екрани за работа с електронно образователно наличие и облачни технологии, напълно сменена отоплителна и електрическа апаратура, нова мултимедийна осведомителна система, актуализирана спортна зала и площадка – това е базата, от която ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ поема към своя 50-годишен празник, към новите провокации, които измененията в обществото изискват.
И тази година празника се отбелязва с хепънинг под надпис „ Щастлив съм в моето учебно заведение “. За първи път се организира проведеното от възпитаници съревнование „ ППМГеймс “ (Игрите на ППМГ), по време на което те демонстрираха своите познания и умения по другите образователни предмети.
Програмата продължи с представяне на профилиращите предмети в учебното заведение и новата специалност „ Приложен програмист “, в която искащите ще могат да се образоват през новата образователна година, както и с музикални и танцови осъществявания. Бе разгласен и мажоритарно определения ръководител на ученическия съвет – десетокласничката Диана Христова.
Поздравления за патронния празник и пожелания за още триумфи сервираха кметът на община Враца Калин Каменов, евродепутатът инж. Владимир Уручев и ръководителят на учебното настоятелство Вероника Бозова. Прочетени бяха и приветствени адреси от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, регионалния шеф Малина Николова, РУО – Враца, Обществения съвет при ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ – Враца, Търговско-промишлена палата – Враца, Дом на науката и техниката - Враца и доста врачански учебни заведения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР