Профилактични безплатни прегледи за катаракта (вътрешно перде) организира отделение Очни

...
Профилактични безплатни прегледи за катаракта (вътрешно перде) организира отделение Очни
Коментари Харесай

Офталмолози от русенска болница преглеждат безплатно за катаракта

Профилактични безвъзмездни прегледи за катаракта (вътрешно перде) провежда поделение „ Очни заболявания “ на УМБАЛ „ Канев “ АД – Русе на 18 юли от 11 до 13:30 ч. Заболяването е  от главните аргументи за загуба на зрение в международен мащаб.
Катаракта или (вътрешно перде) е положение при което имаме понижаване на прозрачността на лещата на окото до степен на цялостно потъмняване. Именно това замъгляване се назовава катаракта, или по-популярно като очно перде. Заболяването е прогресивно и може да докара до замъглено, неразбираемо, размазано виждане. Това води до последователно понижаване на зрението и постоянно визира и двете очи. В 90% от случаите вътрешното перде е обвързвано с възрастови промени в лещата, само че също по този начин може да се развие и при контузия на окото, други очни болести, при някои общи болести като диабет, при банкет на лекарства и други
Прегледите ще се проведат в поделение „ Очни заболявания “ на XII етаж в Хирургичен блок на лечебното заведение, единствено след авансово записване на телефон 082/887 467.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР