Профил Инж. Димитър Димитров е завършил Техническия университет - Варна,

...
Коментари Харесай

Нашият фокус е качественото обслужване на клиентите

Профил Инж. Димитър Димитров е приключил Техническия университет - Варна, компетентност " Телекомуникационна техника ". Създава компания " Ардес " като студент в 4-ти курс през 1996 година, като главната активност тогава е продажба и сервиз на компютърни системи. Как в началото районен търговец на IT артикули като Ardes.bg съумя да се развие от Варна до сполучливо наличие в цялата страна?
Още от самото основаване на компанията за мен фокусът е бил върху качественото обслужване на клиентите, да им предоставим по-добро прекарване, да им дадем по-голямо успокоение, сигурност и улеснение при потреблението на ИТ техниката. За да се научим по какъв начин да го вършим, трябваше време, с цел да израснем и с цел да го изискат пазарът и клиентите. Първите години от основаването на компанията през 1996 година клиентите търсеха евтини артикули. Но няма по какъв начин да осигуриш високо качество на продуктите и добра услуга евтино. Затова и пазарът на компютри беше " гаражен " - дребни компании, помещаващи се в гаражи и жилища, с малко личен състав. С времето пазарът се разви и започнаха да се ценят по-високото качество на продуктите, консултацията, богатият избор на техника и положителното прекарване. Така намерихме място за развиване на нашата идея за профилиран ИТ магазин. Развитието на интернет изигра основна роля за възхода ни. Нашият интернет уебсайт стартира работа през 1999 година, само че едвам 8-9 години по-късно с настъплението на Гугъл ние успяхме да яхнем вълната на интернет търговията в България. Бяхме наясно, че без да навлезем на софийския пазар, сме обречени да останем дребна районна компания. Точно по тази причина опитахме друг път посредством основаване на национална верига от сътрудници и франчайзополучатели, които да работят в цялата страна. Успяхме да изградим мрежа от над 52 компании в страната, след което разбрахме, че е най-добре сами да отговаряме за доставките на техниката и за обслужването на клиентите. Затова през 2015 година прекратихме партньорските връзки.
Колко се трансформираха пазарът и Ardes.bg за тези 25 години? Как развивате националната си мрежа от магазини и онлайн покритие?- Началото на компанията беше в края на 1996 година, тъкмо преди огромната Виденова зима. В един миг цената на един компютър стана повече от междинна годишна заплата. Всичко се търгуваше в долари, нямаше сигурност, постановяваше се да носим парите в брой. Но пазарът беше гладен за техника, тъй като множеството консуматори нямаха компютри. Всеки търсеше способи да си купи компютър без значение от високата му цена. Постепенно потребителите получиха нови благоприятни условия и от настолни компютри минаха към мобилни компютри, а по-късно и към смарт телефони. Пазарът към този момент е кондензиран с оферти. По-голяма част от потребителите към този момент имат смарт телефон, преносим компютър или компютър и движещата мощ не е неналичието им, а удобството, спокойствието, сигурността и имиджът, създаван от притежаването на избран тип устройства и тяхната приложимост. Точно тези потребности ние от съумяваме да удовлетворим в оптималната степен и по тази причина клиентите ни избират.
През 2008 година с разкриване на първия ни магазин и с дейното потребление на рекламата в интернет стартирахме бурното си развиване и към този момент повече от 12 години реализираме междинен растеж на продажбите от 23-24% на година. Интернет ни даде опцията да предоставим богат подбор от над 20 000 ИТ продукта в цялата страна. През 2015 година отворихме първия си магазин в София, през 2018 година открихме най-големия си профилиран магазин, сервиз и дистрибуционен център в София с обща повърхност от над 850 кв.м. Тази година отворихме магазин в Пловдив, а през август ще открием магазин за ИТ техника и в Бургас. Така с изключение на онлайн клиентите могат да получат отлична консултация и обслужване и на място.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР