Професорите Сашо Пенов и Васил Мръчков ще си тръгнат с

...
Професорите Сашо Пенов и Васил Мръчков ще си тръгнат с
Коментари Харесай

Сашо Пенов и Васил Мръчков с Гран При от правосъдните награди

Професорите Сашо Пенов и Васил Мръчков ще си тръгнат с Гран При за особени заслуги към правото от церемонията по раздаването на Годишните награди за правораздаване, която ще се организира за пети път на 25.11. в хотел Маринела. По традиция събитието е с благотворителен темперамент и на него ще се организира лотария за заболели деца.
Гран При е единствената премия, която не предстои на гласоподаване, а предлагането за нея идват от инициативния съдийски комитет.
83-годишният проф. Васил Мръчков е правист и политик, някогашен основен прокурор, някогашен шеф на Института за правни науки. Автор е на огромни изявления в региона на интернационалното и вътрешното трудово право, осигурителното право. Води лекции по Трудово, Международно трудово и Осигурително право в Пловдивския университет.

Проф. Сашо Пенов сега е декан на Юридическия факултет към Софийския университет. Автор на над 30 публикации и студии в региона на данъчното право. Той е бил зам.декан на Юридически факултет при Великотърновския университет, специалист в Главно ръководство на данъчната администрация, член на Консултативния съвет по законодателството при 39 и 40 Народно заседание, член и ръководител на Правния съвет при Президента на Р България.

Останалите призове, които ще се връчат на церемонията са за заслужили юрист, арбитър, прокурор, нотариус, ЧСИ, посредник, млад правист, синдик, адвокатска фирма, дело/сделка, правораздаване зад граница. Победителите се дефинират след медийно гласоподаване.
Годишните правосъдни награди се реализират за 5-та година по концепция на Балканска медийна Асоциация и Софийска Адвокатска гилдия, с поддръжката на адвокатските колегии от цялата страна, Нотариалната камара, Българска съдийска Асоциация, Асоциация на посредниците в България, Асоциация на жените-адвокати, Камара на ЧСИ и други.
С медийната поддръжка на телевизия Евроком и предаването " Темида-цената на истината ", БНР и предаването " Законът и Темида ", телевизия Ин Лайф, вестниците Стандарт, 19 минути, Търговски вестник, бизнес списанието В2В, сп. Де факто легал, онлайн медиите pik.bg, kmeta.bg, actualno.com, bnews.bg, blife.bg, sofiainfo.bg, temida.tv, classa.bg, big5.bg, no-comment.bg, nbox, Темида под тепетата, най-голямото ФБ списание Хай Лайф и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР