Професорите , и питат арестувала ли е българската прокуратура за

...
Професорите , и питат арестувала ли е българската прокуратура за
Коментари Харесай

Александър Томов пита: Арестувала ли е българската прокуратура криптовалути за милиарди ?

Професорите, и питат " арестувала " ли е българската прокуратура за милиарди. Тримата професори написаха и входираха писмо до министър-председателя на Република България господин Стефан Янев, министъра на финансите господин Асен Василев, министъра на вътрешните работи господин Бойко Рашков и министъра на стопанската система господин Кирил Петков. Ето цялостния текст на писмото без редакторска интервенция. 

" В интернационалния продан засягащ търговията с криптовалути, се появи информация,че българската страна разполага с 213,519 хиляди броя биткойни,чиято стойност все още е над 6 милиарда щатски $ или 13,6 милиарда лв..

 По предварителна информация, с която разполагаме, става дума за „ задържани “ биткойни от страна на прокуратурата по отношение на незаконното копаене на биткойни и неплащането на огромно количество електрическа енергия. Очевидно е, че през миналите две години, от които евентуално българските институции са арестували упоменатите биткойни, тяхната стойност е повишена неведнъж. До нас доближи информация, че съхраняването и контролът върху тази криптовалута не е на нужното равнище и че евентуално е допустимо част от нея да бъде присвоена с незаконни планове от частни лица.

 За вас не е загадка, че цената на биткойните, които са в предписание на българските държавни институции, може да бъде осъществена най-малко в някаква степен и да подкрепи съществено държавния бюджет. Признаваме, че нашето законодателство, по отношение на потреблението на криптовалути от страна на държавните институции на практика отсъства. Независимо от това сме длъжни да Ви сложим като жители и специалисти поредност от няколко доста значими въпроса:

1. Вярна ли е информацията в интернационалния продан,че българската страна разполага с 213,519 хиляди броя биткойни на стойност над 13 милиарда лв., или тази информация е отчасти вярна? Ако тази информация е погрешна е потребно и вярно тя да бъде опровергана неотложно!

2. Ако отговорът на първия въпрос е позитивен, то поражда въпросът кой съхранява тези биткойни и по какъв начин се упражнява надзор върху тях?

3. Ако тези биткойни се намират на предпазване в прокуратурата, осведомено ли е Министерството на финансите за тях и осъществени ли са нужните дейности за финансов надзор?
 Александър Томов: Няма изненада от глобите по закона „ Магнитски “ Александър Томов: Няма изненада от глобите по закона „ Магнитски “
Няма изненада по закона „ Магнитски “. Това сподели водачът на Движение „ ЗАЕДНО за смяна “ проф. Александър Томов п...

4. Тъй като тази информация е изцяло скрита от обществеността, не смятате ли, че това е нелегално заради голямата социална значителност и високата стойност на биткойните?

5. Тъй като механически е доста елементарно част от биткойните да бъдат трансферирани на частни лица или да бъдат употребявани за далавера или да бъдат търгувани неведнъж в интерес на частни лица, извършен ли е надзор върху всички вероятни интервенции с тези биткойни?

Моля Ви, господа министри, да отговорите на тези въпроси! Ако фактически тези биткойни са се трансформирали в благосъстоятелност на българската страна, те би трябвало да влязат в патримониума на държавната благосъстоятелност и да бъдат сложени директно или индиректно под контрола на Министерството на финансите.

Моля Ви, също по този начин да не премълчавате нищо по този въпрос, както направи предходното държавно управление! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР