Професорът по вирусология, главен научен сътрудник на Научноизследователския център по

...
Професорът по вирусология, главен научен сътрудник на Научноизследователския център по
Коментари Харесай

Сензационна версия на руски вирусолог: Омикрон слага края

Професорът по вирусология, основен теоретичен помощник на Научноизследователския център по епидемиология и микробиология „ Гамалея “ Анатолий Алтщайн сподели, че след адаптирането на човечеството към новия вариант на коронавирусна зараза, пандемията ще завърши, пишат Глас Нюз.

„ Най-вероятно това е вирусът, който чакахме отдавна и който ще бъде приспособен към хората и няма да аргументи съществени последици за тях. Мисля, че в случай че в действителност се популяризира добре по целия свят, това ще бъде край ", изясни той в изявление за задгранични медии.

Алтщайн добави, че е належащо да се изследва какъв резултат ще има вирусът върху възрастните хора и хората с хронични болести.

Как може да бъде рисков новият вариант, изясни по телевизията Александър Чепурнов, началник на лабораторията за изключително рискови инфекции на Федералния проучвателен център по фундаментална и транслационна медицина.

" Ако има преимущество, нищо няма да ни избави от него. Ще се популяризира като делта. Ще е въпрос на време и с какъв връх, т.е. какъв брой високо ще отиде тази вълна ", съобщи той.

Припомняме, че учени от Ботсвана, Южна Африка и Хонконг идентифицираха нов вариант на ковид, който евентуално може да се трансформира в най-опасния вид на COVID-19.

Вирусът има съвсем 50 разновидности и е наименуван B.1.1.529. По-късно е обозначен с гръцката писмен знак " омикрон ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР