Професорът по право Джузепе Конти се съгласи да оглави новото

...
Професорът по право Джузепе Конти се съгласи да оглави новото
Коментари Харесай

В Италия договориха правителство

Професорът по право Джузепе Конти се съгласи да оглави новото италианско съдружно държавно управление, образувано от антиимигрантската дясна партия " Лига " и антисистемното придвижване " 5 звезди ", съобщи Българска телеграфна агенция.

На среща с президента на страната Серджо Матарела през днешния ден Конте получи от президента мандат да сформира държавно управление и той одобри. Конте незабавно показа и състава на новия кабинет. По-късно генералният секретар на президентската администрация Уго Дзампети, представен от ТАСС, заяви, че церемонията по полагане на клетва на новото държавно управление ще се състои на следващия ден в 16 ч. локално време.

При първия си опит да сформира държавно управление преди няколко дни Конте не съумя, тъй като президентът отхвърли кандидатурата на оферти министър на стопанската система, прочут с евроскептичните си възгледи и като съперник на еврото.

Лидерите на двете обединения от обединението получават постове в новия кабинет. Лидерът на " Лига " Матео Салвини ще бъде вътрешен министър, а на " 5 звезди " - Луиджи ди Майо ще стане министър на труда и обществената политика, заяви ДПА. Двамата ще бъдат и заместник-премиери.

Ключовият пост министър на стопанската система и финансите ще се поеме от професора по стопанска система Джовани Триа.

Бившият министър по въпросите на Европейски Съюз Енцо Моаверо-Миланези ще оглави външното министерство. Видният икономист Паоло Савона е назначен за министър по европейските въпроси. Именно неговата кандидатура за министър на стопанската система в предходния лист на Конте от първия опит бе причина президентът Матарела да откаже премиерски мандат на Конте, отбелязва ДПА. Министър на защитата ще бъде жена - Елизабета Трента.

Новото държавно управление ще реализира утвърдената от съдружните сътрудници стратегия, в която са посочени 30 предпочитани задания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР