Професорът по компютърни науки д-р Дейвид Леви – автор на

...
Професорът по компютърни науки д-р Дейвид Леви – автор на
Коментари Харесай

Изкуствен интелект ще взима решения вместо политиците

 Професорът по компютърни науки доктор Дейвид Леви – създател на " Любов и секс с роботи “, съобщи, че политиците ще бъдат сменени с роботи относително скоро заради превъзходната им дарба да взимат верни решения, оповестява " Дейли остарял “, предава Монитор.

“Ако мислите за това какво би трябвало да направи някой президент или министър-председател, той би трябвало да взема решения по стопански, политически, здравни и транспортни въпрос. Тези типове решения в последна сметка ще бъдат взети доста по-добре от изкуствен интелект, в сравнение с от хората, тъй като изкуственият разсъдък се развива с толкоз бързи темпове, че съвсем всяка задача, която изисква човешка вътрешен глас и просветеност, ще бъде позволена от AI ", сподели Леви.

Леви допуска, че законодателите последователно ще изгубят доверието на гласоподавателите. Като образец той уточни последните развития на Брекзит и “хаоса " в администрацията на Тръмп.

“В последна сметка мисля, че всеки ще одобри, че изкуственият интелект е по-добър от хората за съвсем всичко. Така че, в случай че има нещо, което е по-добро в икономическото обмисляне, в сравнение с всеки човек, който по-скоро ще дава отговор за стопанската система на вашата страна, какво ще изберете – човек или върховен AI? ", риторично предложи Леви пред медиите, основани във Англия.

Ученият има вяра, че един ден всеки, който има достъп и съгласуваност, ще може персонално да поддържа връзка с производител на киберправа.

“Всеки би могъл да се свърже и да задава каквито и да е въпроси, които желае да зададе. Отговорите ще дойдат от самия изкуствен интелект, което би било доста по-добре от обстановката в този момент. Вие и аз не можем да изберем телефонният номер на Борис Джонсън и да му зададем въпрос ", пошегува се Леви, представен от The Daily Star.

Според Леви човечеството не би трябвало дълго да чака тази нова действителност. “30, 40, 50 години – нещо в този диапазон ", съобщи още ученият.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР