Професорът от Кеймбриджкия университет Александър Коган, който е в центъра

...
Професорът от Кеймбриджкия университет Александър Коган, който е в центъра
Коментари Харесай

И Twitter замесен в скандала с Cambridge Analytica

Професорът от Кеймбриджкия университет Александър Коган, който е в центъра на абсурда с непозволено потребление на персоналните данни на консуматори на Фейсбук от английската анализаторска компания Cambridge Analytica, е купувал данни и от обществената мрежа Twitter, съобщи „ Блумбърг “.

Коган, който е основателят на приложението „ This Is Your Digital Life ", с чиято помощ  Cambridge Analytica са достигнали до персоналните данни на 87 млн. консуматори на Фейсбук, е употребявал своята компания Global Science Research (GSR), с цел да получи еднодневен достъп до обществени туитове в петмесечен интервал.

„ През 2015 година GSR пе получила еднократен достъп до случаен набор от туитове за интервала от декември 2014 година до април 2015 година “, обявиха от обществената мрежа пред „ Блумбърг “.

„ Въз основа на последните отчети към Cambridge Analytica, ние организирахме вътрешен обзор и не открихме приключване на персонални данни на консуматори, ипозловащи Twitter. ”, прибавят от компанията, като разясняват, че GSR са платили за достъпа до случайните постове.

От „ Блумбърг “ означават, че Twitter продава на съответни компании, разработчици и консуматори достъп до обществени данни посредством по този начин наречените приложни програмни интерфейса (API). След това данните се употребяват за разбор на събития, публично мнение и обслужване на клиенти.

Корпоративните клиенти получават най-широк достъп до данни, който включва туитовете от последните 30 дни или туитове от мечтан интервал, след 2006 година За да получат достъп, купувачите би трябвало да обяснят по какъв начин имат намерение да употребяват данните и кои ще са техните крайни консуматори.

Twitter не продават персонални данни и информация от персонални известия. Приходите на компанията от „ лицензирането на данни и други доходи " са нарастнали с повече от 20% до 90 млн. $ за първите три месеца на годината.  

След експлоадирането на абсурда с Фейсбук, обществените мрежи са подложени на огромен публичен и политически напън да подобрят отбраната на персоналните данни на своите консуматори. Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг към този момент даде показания пред Конгреса на Съединени американски щати, като скоро това се чака да създадат и основните изпълнителни шефове на Twitter и Гугъл Джак Дорси и Сундар Пичай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР