Професор Велислав Минеков отново оглави културното министерствоНа кратка церемония по

...
Професор Велислав Минеков отново оглави културното министерствоНа кратка церемония по
Коментари Харесай

Велислав Минеков: Някои злини няма да забравя, знаете за какво става дума

Професор Велислав Минеков още веднъж оглави културното министерство

На къса гала по последователност през днешния ден, 2 август 2022 година, в Министерството на културата новият министър на културата проф. Велислав Минеков пое поста от досегашния Атанас Атанасов. На събитието участваха представители на политическите кабинети на Атанас Атанасов и на проф. Велислав Минеков, както и шефове на дирекции в културното ведомство, оповестиха от културното министерство.

„ Връщам се на място, което ми е известно – с всички терзания, на които съм кадърен, само че се надявам да продължа смяната.”, показа проф. Минеков.

„ Сякаш беше през вчерашния ден, когато бяхме в същата стая, може би това е един добър образец за това по какъв начин колелото се върти и в никакъв случай не знаеш какво ще се случи на идващия ден. Днес е специфичен ден по доста аргументи. Това, което желая от сърце да кажа, е, че поисквам триумф на проф. Минеков. Аз имам вяра, че той е откровено доброжелателен и желае да се бори за една по-добра среда. Аз и моят екип направихме каквото можахме, с цел да може който и да беше след нас, да му е една концепция по-леко. Надявам се, че е по този начин, създали сме го с чисти сърца и Ви поисквам в действителност да довършите тази работа” - с тези думи Атанас Атанасов се обърна към своя правоприемник.

„ Продължавам по същия метод, без никаква разлика. Но ми се желае да се случат моите положителни планове. В околните дни ще дам конференция, ще Ви кажа защо става дума като положителни планове. Някои несгоди няма да не помни, Вие знаете, досещате се защо става дума. Но значимото ми е да се случи всичко това, което би трябвало да подкрепи националната просвета, би трябвало да бъде в помощ на всички, които по някакъв метод са свързани с Министерството, чакат нашата помощ. Задава се тъжно време. Не знам по какъв начин ще оцелеем, още веднъж стартират новите правила по Ковид. Вероятно се задава и енергийна рецесия, представете си какво ще се случи в държавните и национални институти при една такава рецесия. И интервалът ще бъде доста тежък, с доста комплицирани решения. Естествено, знам за финансовата мизерия на Министерството, от министъра на финансите ще изисквам непрестанно помощ, другояче няма да оцелеем. Трябва да се направи непременно, времето е доста тежко. Живот и здраве, ще има избори през м. октомври, само че по-късно идва зимата и не изпитвам завист на този, който ще пристигна на това място през зимата, ще бъде подложен в действителност на огромно тестване.”, безапелационен бе министър Велислав Минеков.

Спазвайки дългогодишната традиция, Атанас Атанасов алегорично съобщи на новия министър на културата проф. Велислав Минеков фототипно копие на преписа на фамозната Манасиева хроника, която обичайно си предават министрите на културата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР