Професор Велислав Минеков е новият шеф на Националната художествена академия.

...
Професор Велислав Минеков е новият шеф на Националната художествена академия.
Коментари Харесай

Проф. Велислав Минеков е новият ректор на художествената Академия

Професор Велислав Минеков е новият началник на Националната художествена академия. До рокадата на поста се стигна, откакто проф. Николай Драчев подаде оставка като ректор по време на съвещанието на Академическия съвет през вчерашния ден.
Причината бе, че над 200 преподаватели и чиновници в Националната художествена академия останаха без заплати през ноември и декември. Ректорът твърдеше, че повода е в дребния бюджет на образователното заведение и многото разноски.

Просветният министър Красимир Вълчев отговори, че парите са отишли за поправки и че министерството не може да отпусне още средства.

" Благодаря на всички сътрудници и студенти, които предложиха и гласоподаваха кандидатурата ми за ректор на Академията. Би било отлично да управляваш банкрутирало дружество. Настоящият фалит и бедност изискуем само на Министерство на образованието и тенденциозното държание на неговия министър. Жалко е, когато има сътрудници, подготвени да подарят нашата автономност против обещания за мизерна власт и гаранция за положително самочувствие.

В името на нашите студенти, завещание, настояще и бъдеще ", написа в профила си във фейсбук новият професор Минеков.

От пресцентъра на Академията оповестиха, че е образувана комисия от членове на Академическия съвет, която ще организира диалози с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за решение на проблемите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР