Професор Стивън Хокинг се е опасявал, че нова раса от

...
Професор Стивън Хокинг се е опасявал, че нова раса от
Коментари Харесай

Проф. Стивън Хокинг се страхувал от делата на свръхчовеците

Професор Стивън Хокинг се е страхувал, че нова раса от „ суперчовеци” може да унищожи останалата част от човечеството, в случай че генното инженерство продължи да се развива без регулации, оповестява в. „ Метро”. Ученият, който умря през март, остави след себе си поредност от публикации, в които обрисува своите терзания за бъдещето на човешката раса. В последната си книга „ Отговори на фундаменталните въпроси”, професор Хокинг твърди, че главното му безпокойство е, че богатите ще стартират да роменят своята ДНК и тази на децата си, с цел да основат „ суперчовеци”, които ще са по-интелигентни и ще живеят по-дълго.
Той написа:”След появяването на суперчовеците, ще зародят редица обилни политически проблеми с неподобрените хора, които нямат да могат да се състезават с тях. Подразбира се, че те последователно ще изчезнат, или ще станат несъществени. Вместо това ще се появи раса от самосъздали се същества, които ще се самоусъвършенстват даже с по-голяма скорост.”
Хокинг предвижда, че даже да бъдат признати закони, с които да се контролира генното инженерство, постоянно ще има хора, подготвени да нарушат разпоредбите, което ще провокира основаването на „ суперчовеците”.
В своят публикация, чийто фрагмент разгласява в. „ Таймс”, професорът написа: „ Убеден съм, че в границите на този век хората ще открият по какъв начин да модифицират интелекта и инстинктите, като експанзията. Вероятно ще бъдат признати закони против генното модифициране на хора. Но има хора, които няма да могат да устоят на изкушението да подобрят човешката природа, като паметта, устойчивостта на заболявания и продължителността на живот.”
В поддръжка на изказванията си, създателят на „ Кратка история на времето” дава за образец „ Криспър” – технология, която разрешава на учените да трансформират или отстраняват „ лошите” гени от ДНК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР