Професор Пол Кругман предупреждава, че редица икономически тенденции по света

...
Професор Пол Кругман предупреждава, че редица икономически тенденции по света
Коментари Харесай

Нобелов лауреат вижда голям икономически срив за еврозоната

Професор Пол Кругман предизвестява, че редица стопански трендове по света ще се трансфорат в неизбежна световна криза към края на 2019 година или началото на идната година, оповестява " Интернешънъл бизнес таймс ".

Кругман съобщи, че няма едно съответно огромно нещо, което да предизвика ясна прогноза, а вместо това има редица произшествия, които се случват едновременно.

Той изяснява, че спадът в еврозоната в комбиниране с дългогодишната комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, данъчната политика на президента Тръмп и неналичието на подготвеност на международните водачи усилват рисковете от международно закъснение на стопанската система.

Предупреждението на Кругман идва, макар че политиците показват вяра, че растежът ще се ускори преди да се стигне до криза. Въпреки това множеството икономисти и доста от водещите международни бизнес водачи се приготвят за най-лошото.

65-годишният професор, който печели Нобеловата премия за стопанска система през 2008 година за работата си по новата икономическа география, разказва и програмата на Доналд Тръмп за понижаване на налозите като " не доста ефикасна ".

Той прибавя, че разрастването на технологиите от десетилетия стартира " да наподобява като балон, който може да стигне до дефлация ".

Кругман показва проблеми с еврото. " Мястото, което сега наподобява в действителност покрай рецесията, е еврозоната. "

Миналата седмица Европейска комисия доста понижи прогнозата си за икономическия напредък за 2019 година.

Кругман упреква и международните водачи, че не са създали задоволително подготовка за бърз стопански център. " Основната грижа постоянно е била, че в никакъв случай нямаме ефикасен отговор, в случай че нещата се забавят. "

Той е склонен с общоприетото разбиране, че икономическият напредък в международен мащаб се забавя и ще продължи да се забавя през идващите години.

Но, като предизвестие добавя, че всички имат неприятни резултати с прогнози за напредък. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР