Професор Павел Стоев, един от най-близките приятели на Боян Петров

...
Професор Павел Стоев, един от най-близките приятели на Боян Петров
Коментари Харесай

Проф. Павел Стоев за Боян Петров: Ситуацията е критична

Професор Павел Стоев, един от най-близките другари на Боян Петров и негов сателит в някои експедиции, бе в студиото на NOVA, с цел да показа последните вести за него и да опише за същността и характера на алпиниста.

"Боян е доста квалифициран, един от най-хубавите в света. Но обстановката е сериозна. Той несъмнено бедства някъде, въпросът е къде. Трябва ни знамение през днешния ден, да разберем какво се случва с него, и да се надяваме на позитивен свършек, " съобщи Стоев.

"Убеден съм, че в случай че извърши задачата си да покори всички осемхилядници, незабавно ще откри друга цел. Такива хора като него рядко се срещат. Романтик, мечтател, и индивидът с най-силна воля, който познавам, " с боязън описа още той.

"Шанс постоянно има, " добави Стоев за издирването. "Вътрешно имам чувство, че може да има добър край. Той е ужасно борбен човек. Има два вида бедствия в планината - такива, които се постепенно, за които той е квалифициран, и за тези, които се случват незабавно - лавина, падаш в цепка, откъсва се снежна дъска и така нататък За тях ни би трябвало висша мощ. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР