Професор Николай Витанов отново пробва да се прави на много

...
Професор Николай Витанов отново пробва да се прави на много
Коментари Харесай

Витанов от БАН с ново култово словоблудство за войната: Булбук, пляс, да си джендър е ок

Професор Николай Витанов още веднъж опитва да се прави на доста забавен с разбор за войната, който обаче повече наподобява на неуместно съчинение от страна на студент-тройкаджия. В словоблудството си ученият от Българска академия на науките залага, както нормално, на куп бисери и просташки изрази.

ЕТО КАКВО НАПИСА НИКОЛАЙ ВИТАНОВ, БИВШ ЧЛЕН НА ЩАБА ЗА КОРОНАВИРУСА:

Кратка информация за войната за 10 януари 2023 година

ЗАБРАНЕНО ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ ЮРДЕЦИ

Тук е място за механически разбори, а не за леене на усеща. Добрият разбор изисква самообладание, а не леене на усеща. Лей си възприятията на личната стена и помни, че възприятията, дето те напъва да ги лееш са резултат от отрицателни страсти, родени от гадното чувство на голата пропагандна кука, на която се люлееш. Откачи се от голата кука и незабавно ще ти стане по-добре.

Да почваме. Най-напред за българската политика. Ситуацията у нас ви бе предсказана 2 месеца преди последните избори. Свърши втората серия на кино лентата Франкенщайн. Проофесорът хирург не съумя, ученият не съумя, чакаме най-веселата серия, в която всички заедно потеглят да вършат нещо, което никой не желае да прави. И на всички места ще се носи аромат на дисаги и гюлово масло. Почна ли да се носи? Почна. Кое е по-силно – миризмата на дисагите или тая на гюловото масло? Отначало ще се заливат с гюлово масло, най-после ще се замерят с дисаги.

Сега за войната.

Тук бавно ще преструктурирам информацията, а да отделя значимите бавноизменящи се процеси, които да следим.

Процес 1: системите на Украйна и снабдяването украинската войска. Знаем, спрат ли системите, войната свършва за 1 месец. Значи, за Украйна е витално значимо системите да работят. Това, което се следи е, че остарялото руско оръжие от някогашните членки на Варшавския контракт е на изчерпване и стартира изпразването на натовските хранилища от остарялото въоръжение, трупано от времето на студената война. От техническа позиция не е зле – в складовете би трябвало да постъпят нови оръжейни системи, което допуска софтуерен напредък.

Процес 2: логистиката на съветската войска. Боеприпаси има. И тук по складовете има много остарели оръжия за потребление. И те би трябвало да се заменят с нови, т.е. се чака технологически напредък и при руснаците. Обучението на мобилизираните 30 дивизии приключва. Очаква се уплътняване на фронта и опит за нахлуване освен в Донбас. Уплътняването на франта значи тежки загуби за украинската войска, продължаваща да практикува системата Таракан (COIN) без задоволителна въздушна поддръжка за подавяне на съветското артилерийско предимство. Системата Таракан несъмнено не работи. Значи би трябвало дасе провежда солиден напред. Де да забележим.

Процес 3: Численият състав на украинската войска. Мобилизационната машина на Украйна е напрегната до краен лимит. Появиха се филмчета по какъв начин се гонят хора по улиците да им се връчват призавки. Това не е добре. Попълненията не стигат да покрият големите загуби.

Ще се опитва с " пенсионирави наемници ", само че това ще е за малко. Опасност от недоволство в съответните западни страни, когато ковчезите станат прекомерно доста. Нашият интерес е да не почнат да идват и ковчези в България. Там е алената линия.

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Продължава последователното разрушение на украинската сериозна инфраструктура. Руската не е наранена.

Процес 5: Надпраговият удар. Няма подобен. Руснаците могат да нанесат, само че не нанасят, на украинците им се желае да нанесат, само че не могат. Руснаците разчита на изтласкване на украинците от Донбас. Смешното е, че в случай че стане това, ще го отнесе един от най-читавите украински генерали – този, който командва защитата на Харков. Руснаците разчитат още и на месомелачки по фронтовете. Тази при Бахмут работи добре. Украинските запаси понижават. Прагът за надпрагов удар пада.

Процес 6: Съществени придвижвания по фронтовете. Налице е значително пропукванене на украинската защита в Соледар. Необходими са незабавни дейности за запълване на дупката другояче отбранителната линия Бахмут – Северск може да падне. 60 000-та украинска формация в региона очевидно е незадоволителна. Тук сме на едно мнение с американските източници. Почна се песента, че Бахмут не бил значим. Ами то като правиш юруши, които ти изяждат запасите вследствие приложение на системата Таракан, която е тъпа без въздушна поддръжка, ще пристигна време запасите да не ти стигат. Ето времето, пристигна. Месомелачка и след месомелачката – червеи. Това е толкова просто и разумно.

Процес 7: Идеологическата битка. В Русия нещата са много спокойни, апелите са за по – твърди дейности. Путин няма да може а ги пренебрегва до безконечност в случай че няма същетвени победи и придобивки на фронта. От другата страна, украинците са надъхвани, че може да завоюват войната. Големите загуби усърдно се крият. След към 3 месеца размера на загубите няма да може да се крие повече. Така, че, украинската войска каквото счита да прави, да го прави в този момент. Ето военачалник Зима пристигна. Земята в Украйна замръзна. Сега ще забележим кой е по квалифициран за дейности в зимни условия. И на кого запасите ги има, а не са смлени в резултат на тъпите юруши и Бахмутската месомелачка. Гледаме. Шаран-юрдеците може да почват да реват против Витанов. Предсказано ви е, че главното стълкновение във войната ще е към Краматорск. Предсказано ви е, че отбранителната линия Бахмут – Северск ще рухне. Десетки хиляди украински бойци са в заплаха.

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълна тъга. Когато си приел доста бежанци и доставяш оръжие, следва да реализираш ползи. Да припомня, вярната теория, която аз доста почитам е да намериш простак, който да ти осъществя ползите за лична сметка. Доктрината – да се трансформира в простак, който да осъществя непознати ползи за лична сметка, е неправилна. Какви са спомагателните ползи и изгоди, които се извлекли от нашата позиция в тази война. На мен обстановката ми наподобява като да сме се трансформирали в Булгарушка простакът, който хем дава, хем му бият плесници. Отдавна приказвам – аматьорщината докара още веднъж до неправилна линия на държание. Вместо да извлечем изгода, още веднъж губим. Правете до цар Освободител два пъти по-голям монумент на Юрдекус Булгарикус и му носете цветя – юрдещината отново ни набута на линия, водеща към загуби. Не се играе тази игра по този начин – споделя Витанов. Шаранус Юрдекус Булгарикус кряка отсреща. Ще забележим кой ще излезе прав.

Добре,списъкът с процеси последователно ще се попълня.

Но стига за това през днешния ден.

Караме нататък

Политологията –(Ден 81)

Продължаваме натам. Стигнахме до нещо доста значимо – политическата социализация. Най-напред – да идем малко встрани. Защо ви пиша всичко това? Много просто – с цел да разберете по какъв начин сте бълбукани. Ето ви

Закон на Витанов: Или ги бълбукаш или те те бълбукат.

За да ги бълбукате, би трябвало да знаете по какъв начин става. А най-добре познанието идва, когато някой ви опише, по какъв начин вас ви бълбукат. Идеята е простичка – стига са ви бълбукали. Натрупвайте познание и да почваме ние да бълбукаме другите.

Обратно към политическата социализация. Какви задания се вземат решение посредством политическата социализация. Ами на някои членове на обществото би трябвало да им се съобщи политическа просвета и политическо схващане. Това на джендъризма да вземем за пример. Нали по този начин – Галии-и-ина-Бланка, бълбук, бълбук! - по този начин се пееше в песничката нали. Хващаш значи младежта и я дженъризираш. Що? Не забравяйте – след това идва – бълбук, бълбук!

После политическата социализация би трябвало да основава удобни условия за политическа активност. Джендъризираме младежта значи и хоп-пля-я-я-я, появяват се днендърски партийки. Що? Има основани са удобни условия посредством политическа социализация.

И най-после – политическата социализация би трябвало да преобразява детайлите на политическата просвета. Накъде – кам нови висоти! Например – да си джендър е обикновено, да си естествен е ненормално. Бълбук, бълбу-у-у-к!

За да павим политическа социализация тлябва да направляваме фасторите, дето и вляят. Я да забележим в този момент. Фащаме и направляваме с удар публичните институции – фамилията, учебното заведение, работното място, университета. Насаждяме джендъризъм там. После удряме по връзките в публичните режи – родственици, познати, групи по ползи. Правим си джендърски групи. След това нападаме средствата за всеобща информация – заливаме ги с джендъризъм, джендъризираме публицистите. Да не забравим компютъризираните обществени мрежи, компютъризираните игри и дори предаванеята за деца (тях най-вече). След това налазваме политическите институти, партии и придвижвания и страната. Правим джендъризма държавна идеология. Да не забравим, че би трябвало да ударим и културата, изкуството и науката. И напълно да не забравяме, че би трябвало да изкореним националните обичаи Те ни пречат, щото там джендъризъм няма.

И като създадем всичко това, народът е подготвен да го бълбукаме. Има ли неприятно – няма. Само дето аз споделям. Това да го прилагаме ние към други нации. Нашия – да си го пазим. Или булбукаш, или те бълбукат. Витанов споделя – давайте ние да ги бълбукаме. Гледайте в този момент, могат ли да реват шаран-юрдеци или не могат.

Хайде стига по тази причина за през днешния ден.

Следва малко демография от книжката

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 38)

...Съществуването на неофициални етнически мрежи и възможноста за престой в една страна като екскурзиант съставлява забележителна база за незаконна миграция....

Цитирам, бе, изтъквам проклетника Витанов от горната брошура.

Допуснахме ли образуването на неофициални етнически мрежи. Да. И що се чудим че миграцията пораства. Сами си го натрасохме. Ама на първо време не слушахме какво ни говореше Витанов през 2005 година и го изгонихме да си прави проучванията по миграция в чужбина. Пишеше Витанов – като ще приемете – приемайте хора от елитите, но от същинските елити. Законът на Витанов споделя, че главата на юрдека е ръкохватка на човката му и нищо повече. Хайде да завърша през днешния ден с откъс от книжката, какно би трябвало да се прави с елитите на страните, от които идва миграция.

....такива мигранти би трябвало целеустремено да се притеглят и у нас, само че с цел да развиват качествата си и с цел да способстват за развиването на нашето общество, а не да употребяват България като трамплин за устройването си в други развити страни....

Какво да ви кажа 18 години по-късно – стройте големия монумент на Юрдекус Булгарикус в центъра на София и ходете да му носите цветя. Той е вашият бащица, той е вашата майка, той ви дроби кашите, които сърбате всеки ден.

Стига за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано войната и вирусите да стоят надалеч от вас.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР