Професор Ави Льоб от Харвардския университет вярва, че съвсем скоро

...
Професор Ави Льоб от Харвардския университет вярва, че съвсем скоро
Коментари Харесай

Професор от Харвард: До края на месеца ще знаем има ли извънземни

Професор Ави Льоб от Харвардския университет има вяра, че напълно скоро можем да разберем дали извънземните съществуват. Астрофизикът и екипът му  организират проби на фрагменти от метеор, паднал на Земята през 2014 година След комплицирана интервенция струваща 1,5 милиона $ те съумяват да измъкнат отломките на обекта от океанското дъно.

Метеорът, прочут като CNEOS 2014-01-08, беше открит от Catalina Sky Survey, който следи за комети и метеорити, които биха могли да застрашат Земята. CNEOS 2014-01-08 пътувал със скорост 161 280 км/ч. Това е доста по-бързо от всеки прочут метеорит или комета. Това кара Льоб да повярва, че метеорът може да е с междузвезден генезис, което значи, че идва от друга звездна система.

Оказало се, че фрагментите на метеора са от странна сплав от стомана и исполин, която е доста по-здрава от всеки прочут натурален материал. Според Льоб не е за подценяване шанса това да е отломка от извънземен галактически транспортен съд.

Ученият сподели още, че метеорът е изработен от материал, който е по-здрав от всички каталогизирани 272 галактически скали от НАСА през последните десетилетия. " Очаквам нови вести до месец. Това е вярата ", сподели Льоб. Според него до седмици анализите ще дадат отговор на въпроса дали отломките са с неестествен или натурален генезис.

Твърденията на Льоб за метеора обаче бяха посрещнати с прочут песимизъм от други учени, които считат, че доказателствата не са задоволително мощни. Някои го упрекнаха в сензационност. Няколко негови сътрудници даже отхвърлиха партньорска инспекция на работата на доктор Льоб.

Професорът по астрофизика Ави Льоб бе най-дълго служилият ръководител на катедрата по астрономия на Харвард, до момента в който не стана част от консултативния комитет по просвета и технологии в Белия дом. Наред с това той е един от най-големите поддръжници на теорията, че извънземни цивилизации има и те могат да влязат в контакт с човечеството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР