Професията на стюардесата е от тези, при които се налага

...
Професията на стюардесата е от тези, при които се налага
Коментари Харесай

Стюардеса разкри на какво да обърнем особено внимание при настаняване в хотел

Професията на стюардесата е от тези, при които се постанова непрекъснато да се пътува (на борда на самолети) и надлежно да се отсяда в хотели в разнообразни градове и страни. Затова не е изненадващо, че стюардесите са добре осведомени с „ порядките “ в хотелите, а и с вероятните трудности, даже рискове.

Стюардеса прикани туристите да запомнят няколко неща при настаняване в хотелска стая, които могат да са им доста потребни или даже жизненоважни при положение на неотложност или сериозна обстановка. Стюардесата приказва за това във видео в TikTok, а английският Express обърна внимание на известното видео.

По думите на стюардесата, сигурността е най-важното нещо за нея, когато отсяда в хотел по работа или за отмора. На първо място, „ специалистът по пътуването “ слага нуждата от броене (и запомняне) на броя на вратите от стаята в която се настанявате до най-близкия спешен излаз към стълбището. Така, при положение на пожар или друга сериозна обстановка, гостите на хотела ще могат сами да излязат от стаята и от хотела и да спасят живота си.

„ Когато ходя по коридора на хотел, непрекъснато виждам порти на стаи, които не са изцяло затворени. Всъщност вратите на хотелските стаи нормално са тежки, само че затварянето им изисква последно натискане – значимо е да се уверите, че стаята ви е затворена (и заключена), преди да излезете (и при престоя в стаята) “, посочва друго значимо деяние по отношение на сигурността в хотела TikTok блогърата.

Освен това стюардесата приканва да се мисли за сигурността и по улиците, изключително в непознат град или страна. За дамите да вземем за пример, тя предлага да употребяват „ персонални аларми за сигурност “, основани особено за дами. Малкото устройство с паник бутон може да се прикрепи към чанта или куфар.

По-рано някогашният общоприет шеф на граничните войски на Англия (UK Border Force) и шеф на охранителната компания Global Secure Accreditation, Браян Мур, посъветва туристите при настаняването в хотел, деликатно да ревизират дали е изправна ключалката на вратата на стаята и в случай че не е, незабавно да уведомят личния състав на хотела, написа Express.

Експертът по защита предлага всички полезности (ако имате такива) да се съхраняват в хотелския сейф. Ако няма сейф в хотела, то куфарите и чантите би трябвало да са със заключалки, които да се заключват при излизане от стаята.

Мур отбелязва и значимостта на потреблението на табелката „ не безпокойте “, когато отсядате в хотел. „ Оставете табелката „ Не безпокойте “ на вратата на стаята си, когато излизате, с цел да създадете усещане, че сте вътре “, поучава специалистът по защита. По думите му, по този начин като се изключи че „ личният състав на хотела няма да влезе в стаята със знак „ не безпокойте “, това също може да отпрати и възможни крадци. “

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР