Професията на PR специалиста често е криворазбрана, но именно по

...
Професията на PR специалиста често е криворазбрана, но именно по
Коментари Харесай

PR бизнесът е най-важният елемент от маркетинг микса по време на COVID-19

Професията на PR експерта постоянно е криворазбрана, само че точно по време на международна рецесия като сегашната се потвърждава първостепенната ѝ нужда. Около това мнение се сплотиха водещи PR специалисти от информационния отрасъл, измежду които Илияна Захариева – Председател на БДВО и Директор „ Корпоративни връзки “ в А1, Александър Дурчев – CEO на All Channels Communication, и Максим Бехар – CEO на M3 Communications Group, Inc., по време на онлайн конгрес на тематика „ Има ли потребност PR бизнесът от PR “.

Събитието бе втората от поредицата онлайн полемики, проведени от M3 College – първия лицензиран онлайн лицей за PR у нас. Целта на събитията на колежа е да слагат фокус върху ред значими въпроси, свързани с PR промишлеността, да подтикват развиването на информационния бизнес у нас и да допринесат за практическата устременост на образованието. В тази втора полемика с PRовокативната тематика „ Има ли потребност PR бизнесът от PR “ взеха присъединяване още Елена Вълчева – CEO на Janev & Janev, и Росен Бъчваров – Директор „ Комуникации и протокол “ в Национална агенция за приходите и учител в М3 College.

Близо 100 души се причислиха към онлайн форума и се включиха в полемика онлайн за ролята, смисъла и имиджа на PR специалността в XXI век. Целият запис от събитието можете да гледате тук.

„ Няма по-добър PR за PR бизнеса от този на положителните PR практики и плановете, които осъществяваме. В етиката, творчеството и морала, който ние, PR фирмите, влагаме във всеки информационен план се вижда същинското лице на PR промишлеността и нейната изключително значима роля през днешния ден “, разяснява Максим Бехар, изпълнителен шеф на М3 College и M3 Communications Group, Inc. – водещата PR компания у нас. Той добави, че бизнесът от ден на ден ще се нуждае и ще влага в PR, тъй като точно по време на международна рецесия като сегашната, се вижда, че той е водещият детайл в маркетинг микса.

Според Илияна Захариева, Председател на БДВО и Директор „ Корпоративни връзки “ в А1, „ рецесията с COVID-19 съумя да потвърди, че PR-ът има съществена функционалност, а не е в поддържаща роля на рекламата “. По думите ѝ в PR бранша решенията са по-бързи, гъвкави и адаптивни, а посредством верните послания PR експертите могат да овладеят всяка информационна рецесия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР