Професионалното образование ще става все по-привлекателно и по-високо платено. Това

...
Професионалното образование ще става все по-привлекателно и по-високо платено. Това
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Професионалното образование ще става все по-привлекателно и по-високо платено

Професионалното обучение ще става все по-привлекателно и по-високо платено. Това сподели за Радио „ Фокус " министърът на образованието Красимир Вълчев.

Той разясни, че напъните на просветителното министерство през идващите години ще бъдат ориентирани към разкриването на повече места за банкет в професионалните гимназии. „ Това, което ни споделя пазарът на труда, е, че имаме от ден на ден позиции, които изискват приблизително техническо професионално обучение. Те са с по-високи хонорари от тези, които изискват висше обучение. Пазарът на труда от ден на ден изисква подготовка, а не просветителна степен. Професионалното обучение ще става все по-привлекателно, тъй като предприятията през днешния ден са надалеч по- технологизирани и по-чисти, ще стават и все по-високо платени позициите, които изискват професионално обучение. Ние би трябвало да намерим метод, това да го кажем на учениците и техните родители ", сподели просветителният министър.

Красимир Вълчев добави, че към този момент са препоръчани промени в Закона за професионалното обучение, които целят неговото развиване и поощряване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР