Професионалният рали пилот Кен Блок почина на 55-годишна възраст след

...
Професионалният рали пилот Кен Блок почина на 55-годишна възраст след
Коментари Харесай

Професионален рали пилот загина при инцидент с моторна шейна

Професионалният рали водач Кен Блок умря на 55-годишна възраст след случай с моторна шейна, оповестиха от неговия тим Hoonigan Racing.
" С най-дълбоко страдание можем да потвърдим, че Кен Блок умря през днешния ден при случай със снегомобил ", се споделя в изказване на Hoonigan, оповестено в Instagram в понеделник.
" Кен беше визионер, пионер и икона. И най-важното - татко и брачен партньор. Той ще ни липсва извънредно доста. "
Инцидентът е станал в окръг Уосач в щата Юта. От локалната шерифска работа оповестиха, че Блок е карал по стръмен скат, когато моторната шейна се е преобърнала и се е приземила върху него.
" Той умря на място от пострадванията, получени при случая ", се споделя в изказването, в което се добавя, че той е пътувал в група, само че е бил самичък, когато се е случил случаят.
Започнал кариерата си в ралитата през 2005 година, Блок бе разгласен за новобранец на годината в шампионата " Рали Америка ". Той се състезава в Световния рали шампионат и печели няколко медала от раликрос на X Games.
Американецът също по този начин е съосновател на компанията за спортно облекло DC Shoes и продуцент на видеопоредицата Gymkhana, в която той кара по рискови писти и трасета с трудности. Поредицата натрупа милиони гледания в YouTube.
През 2016 година той се появява в епизод на рестартираното предаване Top Gear на BBC, шофирайки из Лондон дружно с артиста и водещ Мат Лебланк. Тази поява приключи с дискусия, когато стана ясно, че Блок и ЛеБлан са изпълнявали понички, завъртания на колела и бърнаути, оставяйки почернели линии от гуми нагоре-надолу по Уайтхол наоколо до мемориали, в това число Кенотафа, заяви The Guardian.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР