Професионалният футбол в Аржентина ще се поднови на 30 октомври

...
Професионалният футбол в Аржентина ще се поднови на 30 октомври
Коментари Харесай

Първенството на Аржентина се подновява след 7 месеца пауза

Професионалният футбол в Аржентина ще се възобнови на 30 октомври след седем месеца пауза, провокирана от пандемията от ковид, засегнала целия свят, разгласи президентът на Футболната асоциация на Аржентина (АФА).

" Футболът се завръща! Ние би трябвало да почитаме здравните правила и в този момент имаме опция да се любуваме на футбола още веднъж, разяснява локалният началник Клаудио Тапия.

Той добави, че шампионата в Примера дивисион започва на 30-и октомври, а втора дивизия стартира седмица по-късно: на 7-и ноември. Трета и четвърта лига, както и женското състезание ще стартират да играят на 23-и ноември, а пета лига е планувана за 6-и декември. Тапия също по този начин посочи, че началото на шампионатите ще бъде без посещаемост от фенове.

Всички шампионати в родината на Диего Марадона и Лео Меси бяха спрени в средата на март. Аржентина е една от засегнатите страни от ковид, като са регистрирани 931 967 инфекции, което ги прави шестата най-заразена страна в света. Смъртните случаи от вируса са към 25,000.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР