Професионалният боксов лиценз за територията на отделните американски щати струва

...
Професионалният боксов лиценз за територията на отделните американски щати струва
Коментари Харесай

Боксовият лиценз в САЩ - срещу $10 и пръстови отпечатъци

Професионалният боксов лиценз за територията на обособените американски щати коства едвам 10 $. Това демонстрира информация в разпоредбите на Атлетическата комисия към щата Ню Йорк, където по проект би трябвало да се организира идващият мач на Кубрат Пулев.

Определението за професионален боксьор в Съединени американски щати гласи: " Състезател, който взе участие в мачове за парично заплащане или упражнява/асистира при упражняването на бокс като средство за прехранване и финансова облага ".

Както към този момент стана дума, за територията на Ню Йорк издаването на по този начин значимият документ се прави против такса от 10 $. Валидността му е до 30 септември на съответната година, за която е подадено заявката. Необходимо е и позволение, което коства 20 $ и се издава за всеки обособен мач.

Задължително изискване за приемане на лиценза е прекосяване през цялостни медицински проучвания, както и проби за опиати и други неразрешени лекарства. Атлетическата комисия в Ню Йорк категорично акцентира, че няма да получите лиценз, в случай че дължите прехрана за дете и сте в просрочие по-дълго от 4 месеца. Изискват се още чисто данъчно досие, както и пръстови отпечатъци.

Заради целувката на Кубрат Пулев по устните на репортерката Джени Суши българският боксьор е с краткотрайно лишен лиценз от комисията в Калифорния, където се организира мачът му с Богдан Дину. Той би трябвало да се яви пред членовете й на 14 май, с цел да изясни дейностите си. Ако органът удостовери решението си, лицензът на Пулев ще бъде лишен за цялата територия на Съединени американски щати.

Това би било извънредно тежък удар върху кариерата на Пулев, който неотдавна се концентрира напълно върху американския пазар и подписа контракт с локалната промоутърската компания " Топ Ранк ". Освен това съществува риск Кубрат да загуби позицията си на наложителен кандидат за купата на IBF, която би трябвало да ми обезпечи конфликт с настоящата звезда в тежка категория Антъни Джошуа.

Няма експлицитен правилник по отношение на ориста на българина при положение на лишаване на лиценза за Съединени американски щати. Ако това фактически си случи, всяка от четирите огромни организации в професионалния бокс (IBF, WBA, WBC, WBO) евентуално ще взема решение поотделно дали да му разреши да се състезава на територията на другите континенти.

Проверка из архивите на Атлетическата комисия в Калифорния демонстрира съществуването и на други дискусионни проблеми. През 2009 година органът лишава лиценза на някогашния международен първенец в полусредна категория Антонио Маргарито. Причината - преди дуел против Шейн Моузли прахът от бинта на ръцете му съдържал сяра и калий. Елементите за направа на гипс се втвърдявали при разбъркване с потта. Още през идната година обаче Маргарито получава лиценз за Тексас, където се изправя против Мани Пакиао.

Именно комисията в Калифорния издава и боксов лиценз на ММА звездата Конър Макгрегър, който през 2017 година излезе на кръга против Флойд Мейуедър.



В началото на века проблеми с лиценза има и Майк Тайсън. Бившият владетел в тежка категория получава отвод за позволение в Невада, Ню Йорк и Ню Джърси поради подозрения във физическата му и психическа подготвеност да се качи на кръга. В последна сметка Железния Майк се снабдява с лиценз от комисията в Тенеси, с цел да бъде нокаутиран от Ленъкс Люис през юни 2002 година в Мемфис.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР