Професионалният бокс е синоним на милиони. Особено когато става въпрос

...
Професионалният бокс е синоним на милиони. Особено когато става въпрос
Коментари Харесай

Най-важният мач за Антъни Джошуа

Професионалният бокс е синоним на милиони. Особено когато става въпрос за огромни първенци. Ако не вярвате, питайте Майк Тайсън и Флойд Мейуедър.

Титли, популярност, победни серии, статут на легена, самопризнание от почитатели и експерти са най-често употребяваните аргументи за посвещаване в бруталния спорт. Поне по думите на звездите в техните безчет изявленията. Но под цялата тази повърхнина лежат пачки с американски $. Да, банкнотата е главната цел на боксьорите от всички краища на планетата.

Joshua: I've Already Been Making Statements, I Just Need To Win https://t.co/NgNhltH1Ts pic.twitter.com/cs07unqnsh
— BoxingScene.com (@boxingscene) May 31, 2019
Днес Антъни Джошуа ще има удоволствието да сграбчи първата порция пачки в мача против Анди Руис – младши. Битката за три от най-престижните пояси в профибокса, плюс още един за цвят или тежест, ще бъде дебютът на непобедения лондончанин в Съединени американски щати. Той ще го направи в една от най-емблематичните зали – „ Медисън Скуеър Гардън “.

Воаяжът зад океана беше плануван много дълго от промоутъра Еди Хърн. Находчивият боксов уредник изстиска оптималното от Англия. Джошуа (22 победи, 21 с нокаут) направи нещо неповторимо, откакто изигра последните четири мача на футболни игрища, които бяха запълнени. В тези срещи той сподели, че може с лекост да показва своите умения макар цялото напрежение. Направи го със жанр освен това против извънредно класни противници като легендата Владимир Кличко, непобедения Джоузеф Паркър, непредвидимия Карлос Такам и класния Александър Поветкин. Убедителните триумфи отвориха нови порти за Джошуа, а след броени часове той ще премине през първата.



Както във всяко ново начало и тук имаше драма. Месец преди борбата първичният противник на Джошуа – Джарел Милър беше заловен с допинг. При това с три разнообразни неразрешени субстанции. Черното, закръглено и надменно сходство на Попай Моряка направи всичко допустимо да влезе под кожата на британеца с бруталните си закани. Ала се оказа, че възмездието се стовари върху него с цялата мощ. Заради глупавата постъпка Милър се елементарни с обезпечен хонорар от $6.5 млн. $. С пъти повече от цялата акумулирана сума от неговите досегашни професионални мачове.

Вместо него на кръга в Ню Йорк ще излезе Анди Руис – младши (32 победи, 21 с нокаут и 1 загуба). Мексиканецът натрупа добро име като извънредно атрактивен боксьор с атакуващ жанр. Той беше на косъм да стане международен първенец през 2016-а. Тогава направи доста мощен мач против Джоузеф Паркър, само че загуби с много противоречиво съдийско решение в Нова Зеландия. От този дуел Руиз записа три победи. Две от тях бяха против някогашни противници на Кубрат Пулев – Александър Димитренко и Кевин Джонсън.


На хартия всички преимущества са на страната на Джошуа. Той е много по-високият боксьор от двамата (10 см разлика) и има с 20 см по-добър обхват. Техническият боеприпас на британеца е на много по-добро равнище, а също така досегашните му противници са доста по-класни от тези на мексиканеца.

29-годишният Руис ще се опита да употребява слабостите на Джошуа, които бяха показани в мача против Александър Поветкин. Тогава руснакът успяваше да съкратява дистанцията в първите няколко рунда и да пласира тежки крошета. Въпреки попаденията Джошуа устоя и бързо се приспособява против сходен жанр.

Joshua: Ortiz Will Be Quicker To Fight Me Than Wilder Would https://t.co/BmYhmEPqeF pic.twitter.com/Ew218cNAd0
— BoxingScene.com (@boxingscene) May 30, 2019
Огромен минус за Руис ще бъде и дребното време за подготовка. Той имаше тъкмо месец, с цел да влезе в топ форма, само че историята е посочила, че от време на време това може да бъде преимущество за кандидата.


Антъни Джошуа е наясно, че има потребност да направи безапелационна и атрактивна първа крачка в новото си премеждие. Той ще получи към $25 млн. за този мач. Очаква се сумата да нараства доста съществено за всяка последваща среща, а при вероятно дерби против Тайсън Фюри или Дионтей Уайлдър да доближи до колосалните $50 млн. За съпоставяне хонорарът на Руис е $7 млн. До момента той беше получил най-вече $1 млн. за мача с Джоузеф Паркър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР