Професионалният боец разказва по забележително откровен начин за проблемите си

...
Професионалният боец разказва по забележително откровен начин за проблемите си
Коментари Харесай

Тайсън Фюри за най-трудната битка – тази със себе си

Професионалният войник споделя по удивително прям метод за проблемите си с алкохола, опиатите и по какъв начин се е справил с депресията.

„ Името ми е Тайсън Люк Фюри и като всички други по света, и аз имам проблеми с характера си. Страдам от психологични разстройства. Имам обсесивно-компулсивно разстройство. А също по този начин съм номер едно в бокса в тежка категория в света. “

Едно момче от Манчестър с ирландска кръв, родено три месеца прибързано и тежащо по-малко от паунд при раждането – Тайсън Фюри – ненадейно доближава до върха на бокса с извоюването на всички значими трофеи от 2008 година насам и остава в историята с именитата си победа над спортната икона Владимир Кличко през 2015 година

Тази фантазия – да се превърнеш от дилетант в същинска звезда – се трансформира в призрачен сън тъкмо в мига на най-голямата популярност, когато първенецът затъва в алкохол, опиати и мисли за самоубийство. Защото „ Зад маската” на сполучливата кариера се крие елементарен човек, изпитващ болежка, само че и кадърен да извърши същински героизъм.

В своята автобиография „ Зад маската” Тайсън Фюри споделя за детството си, за първите стъпки в кариерата си, за извоюването на спортно великолепие и за бягството му от лапите на депресията.

Кръстеният на Майк Тайсън войник изяснява в детайли за какво за човек като него спечелването на купата в прочут смисъл се оказва доста по-лесно от това да ръководи своето съществуване в границите на купата „ международен шампион”.

Какво се крие зад маската на професионален войник и какво е коствало на спортиста да се завърне през 2017 година по-силен, по-щастлив и по-добър от всеки път? Фюри споделя една от най-въздействащите истории в спорта, която го разграничава от мненията му в обществените мрежи в предишното или спортните триумфи.

„ Зад маската” е искрено и мотивиращо четиво, което предлага напълно нова позиция към бокса като спорт и като бизнес, само че и към живота като цяло. Тя е дългото пътешестване назад към светлината на един човек, скочил в бездната на отчаянието.

Българското издание се появява със специфичния увод на боксьора, треньор и публицист Палми Ранчев.

Спортна книга на 2020-а на The Telegraph и Sunday Times

„ Тайсън Фюри е извънреден първенец в живота. “
Силвестър Сталоун

„ Една от най-въздействащите истории в спорта. “
Sunday Times

„ Тайсън Фюри може и да е кръстен на Железния Майк, само че припомня доста повече на различен популярен първенец. Разбира се, има единствено един Мохамед Али, само че във Фюри като че ли участва парченце от тази харизма и непрестореност, от това особено „ нещо “, каквото и да е то, което приковава вниманието и прави успехите му да наподобяват толкоз естествени.

Най-важната борба в тази книга не е нито против Кличко, нито против Уайлдър, а против депресията. Ако се съгласим, че международният първенец в тежка категория има необикновен, съвсем митичен статут, че постоянно е знак на нещо, даже без да го желае – тогава на какво е знак Тайсън Фюри? На себенадмогването. Той е образецът, който ти споделя, че и ти можеш. “

Иван Ланджев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР