Професионалните шофьори трябва да преминават през прегледи и за сънна

...
Професионалните шофьори трябва да преминават през прегледи и за сънна
Коментари Харесай

Лекари предлагат професионалните шофьори да минават прегледи за сънна апнея

Професионалните водачи би трябвало да минават през прегледи и за сънна апнея. Това съобщи доц.Марио Милков от Медицинския университет във Варна, който показа пилотен план за проучване, обхващащо водачите от градския превоз в града.

Той посочи, че към този момент се водят полемики по тази тематика в цялата страна и най-вероятно сътрудниците му ще излязат с единно предложение на идния конгрес по медицината на съня, който ще се организира през октомври в комплекс "Св.Св.Константин и Елена ", оповестява Българска телеграфна агенция.

"През прегледи за сънна апнея би трябвало да минават и водачите, и таксиметровите водачи ", добавя Милков. По думите му в други европейски страни тези проучвания са наложителни. "У нас освен прегледи не се организират, само че няма и действителна визия какъв брой българи имат подобен здравословен проблем ", означи Милков.

Проектът за проучване на близо 250 варненски водачи се осъществя взаимно с община Варна. Милков посочи, че има сделка такива прегледи да бъдат направени и на професионални водачи в Сливен и Шумен, където университетът има филиали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР