Професионалните шофьори са по-критични към уменията си зад волана от

...
Професионалните шофьори са по-критични към уменията си зад волана от
Коментари Харесай

Най-опасните шофьори на пътя са млади мъже с мощни автомобили

Професионалните водачи са по-критични към уменията си зад кормилото от феновете. Това демонстрират данните от годишен отчет за държанието и реакциите на водачите на пътя. Допитването е обхванало над 56 хиляди души и демонстрира, че 70% от високорисковите фенове водачи са били глобявани през последната година, а всеки пети е имал пътен случай.

Едва 5% от интервюираните фенове се правят оценка като високорискови и признават, че постоянно позволяват нарушавания на пътя. Млад мъж с нов и мощен автомобил - това е профилът на най-опасните водачи на пътя.
Яна Спасова, създател на отчета: Тяхното държание е композиция от експанзия, висока скорост, заплеснатост и за жалост доста постоянно не задоволително умения.
Рисковият за останалите на пътя професионален лидер също е млад, кара с висока скорост, постоянно лишава преимущество и седи зад кормилото над 60 часа седмично. Агресията на пътя е присъщ рисков фактор и при двете групи.

И феновете, и експертите споделят, че сред тях има експанзия, на която постоянно отвръщат.

За Божидар Христов, който е професионален водач от 15 години, самокритичната преценка е значима зад кормилото.
Божидар Христов, водач: Това ти дава опцията да се развиеш професионално, тъй като в другия случай просто се смяташ за номер едно и допускаш неточност.
Само за 10 минути Божидар изброи няколко нарушавания от водачи на леки коли.
Божидар Христов - водач: Превишаване на скоростта, неподаване на светлинен сигнал при промяна на лента, неспазване на отдалеченост
Все повече водачи инсталират в колите си видеорегистратори,за да документират нарушаванията на близките на пътя.От институциите оферират да се намерения дали най-рисковите водачи да бъдат задължени да инсталират такива устройства.
Божидар Христов - водач: По този метод всеки към този момент ще стартира да се тормози, тъй като не е нужно да има доста патрулки, полицейски коли, в случай, че всичките коли разполагат с видео регистратор и може да бъдеш осъден.
А до момента в който институции и водачи проучват грешките на пътя, броят на починалите при произшествия у нас единствено от началото на месеца доближи 56.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР