Професионални състезатели и любители на мотор спорта и компютърните симулации,

...
Професионални състезатели и любители на мотор спорта и компютърните симулации,
Коментари Харесай

Първият български рали симулатор, един от най-добрите в света

Професионални състезатели и фенове на мотор спорта и компютърните симулации, могат да тестват качествата на първия български симулатор, до 9-ти февруари в това число, на пистата в София Картинг Ринг.

PT Racing Simulator е подготвително съоръжение за водачи, пресъздаващо виртуална действителност, в оптимално близки до действителните условия, които предлага едно съревнование, в разнообразни разновидности – F1, GT сериите, DTM и други.

Всеки искащ може да пилотира посредством VR очила, действителен волан с разновидности за другите категории, скоростен лост, педали и хидравлична ръчна спирачка.

Изявените си състезатели Павел Лефтеров и Никола Цолов седнаха зад кормилото, с цел да тестват симулатора, а отзивите от него са превъзходни.

"Симулаторът пресъздава действителна среда, с действителни благоприятни условия като чувство, не е като множеството с проектори, които не основават същото чувство от пилотирането ", разяснява Лефтеров.

"Симулаторът е доста добър, основава необикновено чувство. При прекъсването в завоите, при ускорението " добави младият картинг гений Никола Цолов.

Самият симулатор има всички типове превключващи системи от мотор спорта – шифтър, педал шифт и други

Пресъздава чувствата на водачите, ускорението, прекъсването, центробежните, както и центростремителни сили. Реалното чувство, което може да бъде реализирано с PT Racing Simulator е 95 % доближено до това на рали състезателите. Това е и повода, заради която всички водачи прекарват стотици часове в тренировки на симулатори преди да излязат на действителна писта.

Симулаторът дава опция да избираш от разнообразни типове трасета - пистови, планински и рали, както и съответна писта, на която би желал да тестваш своите благоприятни условия.

Използва се и действителна база данни от спортни коли, с цел да се получи безусловно достоверно и оптимално близко чувство до това в същинските такива. Само с този симулатор може да управлявате болида на Айртон Сена, Макларън, MP4-6, освен това и по улиците на Монако, а чувството е необикновено.

Идеята е този артикул да бъде употребен от състезатели и тимове за тренировки, на налични цени, както и да се откриват нови гении и да се подкрепи тяхното развиване.

Моушън симулаторът е напълно създаден от българина Борислав Богданов. Състезанията и мотор спорта са негова пристрастеност още от детството. Баща му, Николай Богданов, дълготраен рали играч, способства за тази негова пристрастеност.

Повод за горделивост е, че българското откритие взе присъединяване Световния рали шампионат в Германия, през 2017 година, където най-хубавите рали водачи в света останаха впечатлени от действителните чувства и динамичност, които даде симулаторът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР