Професионални екскурзоводи предупредиха гражданите за нов вид измама. Самозвани гидове

...
Професионални екскурзоводи предупредиха гражданите за нов вид измама. Самозвани гидове
Коментари Харесай

Менте екскурзоводи предлагат пътешествия до Кавказ

Професионални екскурзоводи предизвестиха жителите за нов тип машинация. Самозвани гидове са почнали бизнес в обществените мрежи. Те зарибяват туристи, като се показват за професионални планинари. Предлагат екскурзии даже до Кавказ на нищо неподозиращите клиенти.
Професионалните гидове предизвестиха още туристите преди да тръгнат на път, да изискат документ от водачите си, с който да потвърдят, че са достоверни.

Правоспособните екскурзоводи у нас са 1433. Те предизвестяват, че е изключително рисковано, в случай че се доверим на дилетанти, когато отиваме в планината, където непрофесионалистите могат да ни заблудят и да ни изненадат с неприятно време, заяви още Нова телевизия.

Преди време от Съюза на екскурзоводите желаеха да не се позволяват неподготвени или неквалифицирани хора да водят туристическите групи на турове из културно-историческите забележителности.

На дневен ред беше даже предлагането за основаване на туристическа полиция, която да ограничи нелоялната конкуренция в сектора. Сред представящите се за екскурзоводи са таксиметрови водачи, представители на знайни и незнайни туроператорски компании, задгранични лица.

От Съюза на екскурзоводите постоянно са споделяли мнението, че единствено квалифицирани фрагменти могат да показват първокласен туристически артикул, който да помогне за повишението на имиджа на България ни пред гостите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР