Професионалната работа, когато анализираш икономическата и фискалната ситуация в една

...
Професионалната работа, когато анализираш икономическата и фискалната ситуация в една
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: В доклада на МФ има неумело изпълнени намерения за предизборно влияние

" Професионалната работа, когато анализираш икономическата и фискалната обстановка в една страна, би трябвало да вземеш поради всички опасности. Трябва да оцениш каква е вероятността те да се осъществят. На база на това, в случай че ще правиш поверителен отчет за сътрудниците си министри, трябва да им дадеш реалистична картина. Езикът на този отчет не е типичният език на Министерството на финансите ", коментира председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян в студиото на " Денят ON AIR ".

Това съгласно него са данни от Министерството на финансите, а оформянето и писането е отнякъде другаде.

" Има планове, не доста ловко изпълнени, за предизборно въздействие. В този отчет има неща, които би трябвало да се вземат поради. Например дефицитът, диференцираните ставки за Данък добавена стойност, които единствено понижават съпротивителните сили на бизнеса, енергийните помощи ", уточни Хампарцумян.

Председателят на БФБЛ разяснява и методите за справяне с инфлацията. " Най-стабилното нещо е да произвеждаме повече артикули и услуги, които да продаваме в страната и да изнасяме. Това по един или различен метод се случва. Представете си малко по-високи лихви, стягане за кредитни условия - това също ще се случи, понижаване на потреблението. Доходите също гонят инфлацията, те закъсняват ", съобщи Хампарцумян.

Според него, с цел да свием недостига до 3%, тъй че да влезем в Еврозоната, ще трябва компетентно и деликатно да подходи от идващото държавно управление, с цел да се случи в границите на една година.

" Трябва да бъдем оптимисти, че едни по-технократски настроени хора, които ще могат да изпълнят задачата. Тя не е неизпълнима. Увеличаването на приходите от износ, без значение от какво, е един от инструментите да се борим с инфлацията. Ние не можем да желаеме визионерство от поредица  краткоживеещи парламенти и държавни управления. Дано да имаме благоразумието гласувайки да помогнем да се сформира едно релативно устойчиво технократско държавно управление ", безапелационен е ръководителят на БФБЛ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР