Професионалната природо-математическа гимназия Акад. Иван Ценов“ във Враца скърби за

...
Професионалната природо-математическа гимназия Акад. Иван Ценов“ във Враца скърби за
Коментари Харесай

Вместо празник: Природо-математическата гимназия във Враца скърби за г-жа Татяна Каленска

Професионалната природо-математическа гимназия „ Акад. Иван Ценов “ във Враца скърби за умрялата преподавателка госпожа Татяна Каленска. 
Днес в учебното заведение трябваше да се организира публично награждаване на изявени възпитаници и учители. Те щяха да бъдат отличени, по отношение на реализирани триумфи на олимпиади и надпревари през миналата образователна година. Събитието е част от деянията по случай честването на 53 години от основаването на гимназията и отбелязването на нейния патронен празник. 
Заради трагичната вест за гибелта на преподавателката по български език и литература в учебното заведение Татяна Каленска обаче, тържествената самодейност е анулирана. 
„ ППМГ уважава паметта на госпожа Татяна Каленска, дълготраен преподавател в гимназията, и отсрочва плануваното за през днешния ден от 12:30 часа, награждаване на възпитаници “, написаха от управлението на школото.
Припомняме, че 59-годишната госпожа Каленска беше открита мъртва в дома си в жилищен блок в региона на Военното окръжие във Враца в неделя по здрач. По неофициална информация, дамата е умряла дни по-рано. По последни данни, тя е страдала от пневмония. 



ППМГ-Враца отдаде респект на умрялата преподавателка и на страницата си във фейсбук, а под обявата заваляха стотици мнения от някогашни и сегашни нейни ученици, които ѝ благодарят за уроците – както в учебно заведение, по този начин и житейските, които са научили от нея. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР