Професионалната гимназия за компютърно програмиране и иновации е най-новото училище

...
Професионалната гимназия за компютърно програмиране и иновации е най-новото училище
Коментари Харесай

Обявиха конкурс за лого на новото компютърно училище в Бургас

Професионалната гимназия за компютърно програмиране и нововъведения е най-новото учебно заведение в страната, което ще отвори порти през образователната 2018/2019 година в Бургас. То ще бъде с интензивно проучване на британски и немски език и ще приготвя експерти в професионално направление " Компютърни науки ", специалност " Програмист ", специалности " Програмно обезпечаване " и " Приложен програмист ", със период на образование 5 години и банкет след приключен седми клас.

В него ще се учат актуалните програмни езици Java, C, C++, JavaScript,.NET. В образователните стратегии ще бъде заложено придобиването на познания и умения за обектно насочено програмиране в логаритмите и структурите от данни, в региона на създаване на програмен продукт и уеб дизайн, технология на програмирането, системи за ръководство на бази данни, интернет програмиране. Учениците ще придобият характерни познания и умения в областта на роботика, изкуствен интелект, хардуерен дизайн, кибер сигурност, облачни технологии.

Обучението ще се реализира в самостоятелен учебен кампус, отговарящ на най-новите международни стандарти - с образователен корпус, общежитие, помещение за образователна компания и програмиране. След привършване на образованието си учениците ще получат тапия за приблизително обучение, документ за притежаване на непознат език и документ за професионална подготовка по компютърни науки, надлежно за " програмист " и " прибавен програмист ".

* За да получи новото Училище своя идентификация, Община Бургас афишира конкурс за разработване на лого.

Какви са условията към бъдещите участници в състезанието?

- Няма ограничавания за възраст и обучение на участниците.

- Всеки евентуален участник, който има концепция, би трябвало да я пресъздава и изпрати като предложение.

Какво се чака от претендентите?

- Да изработят план на лого във векторен и png формат;

- Да показват пъстър и черно-бял вид на изображението на български и британски език;

- Да изпратят предлагането си на следния адрес: [email protected], с копие до: [email protected], в период до 17:00 часа на 16.02.2018 година

Кой и по кое време ще прави оценка предложенията?

- Получените предложенията ще бъдат оценени от жури, формирано от представители на някои от най-големите ИТ компании в България, които ще бъдат част от Училищното настоятелство на Гимназията. Журито ще излъчи петте най-хубави плана в период до 19.02.2018 година

Как ще бъде избран краен победител в Конкурса?

- Одобрените от журито оферти ще бъдат качени в уеб страницата на Община Бургас - www.burgas.bg. Чрез електронно гласоподаване ще се дефинира спечелилият, а точно претендентът, събрал най-вече гласове.

- Периодът за гласоподаване е от 20.02.2018 година до 05.03.2018 година, в това число.

Каква ще бъде премията за спечелилия?

- Спечелилият състезанието за разработване на лого на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения ще бъде разгласен на 06.03.2018 година, след обработка на резултатите от електронното гласоподаване.

- Наградата за спечелилия, определен посредством електронното гласоподаване в уеб страницата на Община Бургас, ще бъде iPhone X.

- Други четирима участници, с изключение на спечелилия, чиито оферти са номинирани от журито и са получили най-вече гласове, също ще получат награди.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР