Професионалната гимназия по транспорт е единствената от Бургас, заедно с

...
Професионалната гимназия по транспорт е единствената от Бургас, заедно с
Коментари Харесай

Автото в Бургас ще се обновява с най-модерна техника

Професионалната гимназия по превоз е единствената от Бургас, дружно с още 24 учебни заведения от страната, която е в листата с утвърдени планове за финансиране от Министерството на образованието и науката по Национална стратегия " Осигуряване на модерна просветителна среда ".

Проектът " Иновативно професионално обучение посредством партньорство с бизнеса " на Автото включва модернизиране на материално-техническата база в работилниците по образователна процедура. Планирано е закупуване на най-съвременно техническо съоръжение.

Ще бъдат обзаведени нова лаборатория за електрически и хибридни коли и работилница за диагностициране и ремонт на обособени детайли от електроинсталацията на автомобила. Лабораториите ще се модернизират с ново потомство симулатор за леки електрически транспортни средства.

В тях ще има електрически велосипед /E-bike/, скутер и електрически автомобил, симулатори на хибридна и електрическа системи, хибриден мотор TOYOTA с хибриден силов елемент, портативен компютър, работна маса и специфична количка с всички вероятни принадлежности.

Общата стойност на плана е 80 000 лв., а съществена партнираща организация е " Бургасбус " ЕООД. Реализацията на плана ще обхване 191 възпитаници от специалностите " Автотранспортна техника ", " Автомобилна мехатроника " и " Спедиция, транспортна и складова логистика ".

Те ще придобият на практика умения и привички за диагностициране на системите на електрическия автомобил и за работа в действителна трудова среда.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР