Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново организира по-различни извънкласни

...
Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново организира по-различни извънкласни
Коментари Харесай

Великотърновско училище печели пари от трюфели в двора

Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново провежда по-различни извънкласни занимания за своите възпитаници. От тази година те ще събират трюфели, които учебното заведение ще продава, а средствата от тях ще употребява за вложения в материалната база.

В края на юни възпитаници разкрили инцидентно в двора на гимназията находище от скъпите гъби. " Слязох в двора с моите сътрудници и видяхме, че в действителност дворът е цялостен с трюфели – черни и бели ", описа преде " Нова телевизия " шефът на учебното заведение Нели Николова. " Беше малко смешно да се обадя на министъра и да кажа: " Господин министър, в нашия двор е цялостно с трюфели. Но човек като си е роден с шанс ", добави тя.

Тя уведомила министерството за находището, защото мълвата за него се разнесла бързо и хора, чули за трюфелите, идвали в двора, с цел да копаят. " И това ни накара ние да помислим по какъв начин да си защитим територията ", изясни шефът. Така от министерството отпуснали средства за ограда и защита на двора. Сега надзирател на двора е кучето Рекс. Скоро гимназията ще се снабди и с още едно куче - изследовател на трюфели.

" Вече имаме двама претенденти да развеждат това куче, което е надзирател, а други двама възпитаници, които имат визия от трюфели, ще развеждат другото куче за трюфелите ", прецизира Николова.

Освен, с цел да подпомгнат учебния бюджет, младежите ще търсят трюфели и с просветителна цел, а екипът ще се управлява от преподавател, който управлява екоклубовете в гимназията. Кампанията за трюфели ще стартира през ноември, а при добра годишна продукция и приходи от гимназията считат да купят нови компютри и интерактивни пособия за своите възпитаници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР