Професионалната футболна лига e изпратила запитване до всички клубове от

...
Професионалната футболна лига e изпратила запитване до всички клубове от
Коментари Харесай

Професионалната футболна лига пита отборите колко тима искат в елита

Професионалната футболна лига e изпратила питане до всички клубове от efbet Лига и Втора лига с искане за мнение по отношение на възможна смяна във формата на шампионата в елита от сезон 2021/2022 година, разбра dsport. Допитването е за възможна смяна на броя на тимовете от 14 на 16, които да играят два мача на разменено посещение без плейофна фаза.

От ПФЛ прецизират, че запитването е на база желанието на много клубове за смяна на формата, който бе сменен през 2013 година. Твърди се също по този начин, че актуалният формат не е съдействал за позитивните резултати.

През месец юни 2020 година бе направено първото такова допитване до тимовете, а тогава 11 клуба са се въздържали от отговор, а 5 са били срещу смяната.

Сега допитването се прави още веднъж, а клубовете имат период от няколко дни да дадат отговор на въпроса дали са съгласни от идващия сезон форматът да се промени на 16 тима, които да играят на разменено посещение в границите на 30 кръга.

В допитването, което е изпратено и до тимовете във Втора лига, обаче не се загатва нищо за организацията и формата на второто равнище на българския футбол, по какъв начин и дали ще се промени то, в случай че се промени формата в елита.

Очаква се резултатите от допитването да бъдат показани на идващото съвещание на Изпълнителния комитет на БФС.

Според информация на dsport на последното съвещание на Изпълкома е бил обиден въпроса с вероятно основаване на работна група, която да оцени плюсовете и минусите от формата на шампионата, само че концепцията е била отхвърлена от огромна част от членовете на Изпълкома.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР