Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас вече

...
Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас вече
Коментари Харесай

Бойко Борисов и Димитър Николов откриха училището на бъдещето

Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас към този момент е реалност! Преди минути новото образователно заведение бе публично намерено от министър-председателя Бойко Борисов, кмета Димитър Николов и министъра на образованието Красимир Вълчев, съобщи кореспондент на Burgas24.bg.

" Днес е извънредно значим ден. Откакто съм кмет, няма различен подобен случай толкоз бързо да се вземе решение и да се построи ново учебно заведение. Благодаря за поддръжката на страната. Това е началото на новото софтуерно образование на Бургас. Тук след 5 години ще бъдете толкоз добре готови, ще пишете кодове. Благородно ви изпитвам завист, гордея се с вас “, сподели на формалната гала бургаският кмет.

Четирите здания на гимназията са актуализирани и осъвременени, съгласно условията на IT гимназията. Поставени са топлоизолация и хидроизолация на стените и покривите, нова дограма, енергоефективно осветяване, нови отоплителни и електрически съоръжения. Вътрешните пространства са ремонтирани, обзаведени и оборудвани с най-модерна техника - компютри, 3D принтер, мултимедийни екрани и интерактивни дъски, система за видеоконферентни връзки, роботизирани системи и други

Старата трапезария се трансформира в актуален учебен ресторант. Общежитието - в съвременни стаи за настаняване на учениците, които не са от Бургас. Гимназията разполага още с нов физкултурен салон, нови кабинети и компютърни зали в учебния корпус, образователна компания с лекционна зала, пространства за самоподготовка и високотехнологична лаборатория по роботика.

Просторният двор към този момент ще предлага на учениците богати благоприятни условия за спорт със своите нови стадиони по волейбол, баскетбол, футбол и фитнес площадка. Нови алеи, зеленина и беседки ще подготвят гимназистите към занятия навън и отдих в свободното време.

За сигурността на модерния кампус ще се грижи 24-часова защита и видеонаблюдение в постройките и на двора.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР