Професионалистите по здравни грижи отново излязоха на протест. Събраха се

Професионалистите по здравни грижи отново излязоха на протест. Събраха се ...

Професионалистите по здравни грижи протестират пред парламента.


Професионалистите по здравни грижи отново излязоха на протест. Събраха се пред Народното събрание. Те продължават да настояват за по-високи заплати и за по-добри условия на труд.

Протестиращите блокираха движението по бул. "Цар Освободител" и направиха жива верига около Народното събрание. След което се отправиха към Министерството на здравеопазването и към КНСБ, където поискаха оставката на вицепрезидента на синдиката д-р Кокалов.

Исканията им остават непроменени - достойно заплащане от поне две минимални заплати и реформа в здравеопазването.

В отговор на протестите правителството отпусна 50 млн. лева за повишение на заплатите. То обаче се оказа символично в много от случаите.
Снежана Анчева - медицинска сестра Плевен: Заплатите бяха повишени с една минимална сума - 25 лева. Радослава Симеонова: "В ДКЦ в Плевен работя.Там положението е още по-плачевно. Там дори нямаме и тези 25 лева. Снежана Анчева - медицинска сестра в Плевен: Искаме промяна в системата на здравеопазването. Искаме истинска реформа. Такава, която да удоволетворява работещите в нея и пациентите.
Сега шествието се отправя към парламента.
Медицински сестри отново излязоха на протестМедицински сестри отново излязоха на протест
Медицинските сестри отново излязоха на протест. Събраха се пред Народното събрание. Те продължават да настояват за по-високи заплати и по-добри услови...

Източник: bnt.bg