Професионалистите по здравни грижи отново излязоха на протест. Събраха се

...
Професионалистите по здравни грижи отново излязоха на протест. Събраха се
Коментари Харесай

Професионалистите по здравни грижи протестират пред парламента

Професионалистите по здравни грижи още веднъж излязоха на митинг. Събраха се пред Народното събрание. Те не престават да упорстват за по-високи заплати и за по-добри условия на труд.

Протестиращите блокираха придвижването по бул. " Цар Освободител " и направиха жива верига към Народното събрание. След което се насочиха към Министерството на здравеопазването и към КНСБ, където желаеха оставката на вицепрезидента на синдиката доктор Кокалов.

Исканията им остават непроменени - почтено възнаграждение от най-малко две минимални заплати и промяна в опазването на здравето.

В отговор на митингите държавното управление отпусна 50 млн. лв. за покачване на заплатите. То обаче се оказа алегорично в доста от случаите.
Снежана Анчева - здравна сестра Плевен: Заплатите бяха нараснали с една минимална сума - 25 лв.. Радослава Симеонова: " В ДКЦ в Плевен работя.Там ситуацията е още по-плачевно. Там даже нямаме и тези 25 лв.. Снежана Анчева - здравна сестра в Плевен: Искаме смяна в системата на опазването на здравето. Искаме същинска промяна. Такава, която да удоволетворява работещите в нея и пациентите.
Сега шествието се насочва към Народното събрание.
 Медицински сестри още веднъж излязоха на митинг Медицински сестри още веднъж излязоха на митинг
Медицинските сестри още веднъж излязоха на митинг. Събраха се пред Народното събрание. Те не престават да упорстват за по-високи заплати и по-добри услови...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР