Професионален фотограф оцени качествата на топ моделитеКамерата на Huawei P20

...
Професионален фотограф оцени качествата на топ моделитеКамерата на Huawei P20
Коментари Харесай

Два смартфона имат най-добрите камери

Професионален фотограф оцени качествата на топ моделите

Камерата на Huawei P20 Pro има изключителна успеваемост при слаба светлина и отличен портретен режим

Камерата на смарт телефона е главен съставен елемент, който постоянно натежава при избора на устройство, изключително от консуматори, за които фотосите и заниманията са приоритет. Неслучайно продажбите на компактни цифрови фотоапарати рухнаха в последните години – камерите, вграждани в смарт телефоните, стават все по-качествени.

Ако за елементарния консуматор е мъчно да се ориентира по техническите характерности на камерата на даден смарт телефон, то тогава може да се довери на експертната оценка на запалянковци и професионални фотографи. Ето по какъв начин класира по десетобалната система камерите на топ смарт телефони, предлагани на пазара, професионалният фотограф Чарли Съби – експерт с 20 години опит, от услугите на който се употребява изданието Wired.

Чарли Сърби е тествал собственоръчно камерите на всички изброени флагмански смарт телефони на 2018 година и e оценил всяка една от тях. Лидерите в класацията са Huawei P20 Pro с тройна камера и iPhone X.

Като преимущества на камерата на Huawei се показват изключителна успеваемост при слаба светлина, отличният портретен режим, по-голямото нарастване на мащаба и други, само че експертът акцентира също, че изкуственият разсъдък прави фотосите неестествени.

iPhone X разполага с най-хубавата камера измежду флагманите наред с Huawei P20 Pro

Камерата на епълския iPhone X пък печели суперлативи за превъзходния си програмен продукт и лекотата на потребление, доста положителните експозиция и цвят и „ великият “ портретен режим. Моделът обаче не прави най-хубавите фотоси при слаба светлина.

Останалите модели в обзора също вършат отлични фотоси, само че не се оправят толкоз добре, както водачите в смарт телефон фотографията, при някои подиуми и по тази причина получават по-ниски общи оценки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР