Професиите, в които ще има най-голям ръст на доходите, са

...
Професиите, в които ще има най-голям ръст на доходите, са
Коментари Харесай

Най-високи заплати в професиите с математика и природни науки

Професиите, в които ще има максимален растеж на приходите, са тези, свързани със задълбоченото проучване на математика и естествени науки. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на форума " Бизнес и висше обучение ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Реалността у нас ни демонстрира, че позициите, които изискват професионално обучение, са по-високо платени, от тези, които изискват висше обучение по някои професионални посоки, като стопанска система и администрация, сподели министър Вълчев. Затова би трябвало да поставим спомагателни старания да рационализираме целия избор и висшите ни учебни заведения да не могат непрекъснато да упрекват, че " учебното обучение е отговорно - би трябвало да спрем с обвиняванията ", разяснява той. Имаме и доста рецензии към модела на академично самоуправление в университетите, който не може да остане в настоящия му тип, който води до капсулираност и самодостатъчност, съобщи министър Вълчев.

По думите му не знаем какви експерти ще са ни нужни след 20-30 години, само че е несъмнено, че всеки възпитаник би трябвало да има езикови умения, както математически умения и такива в естествените науки. Учениците би трябвало да имат и новите умения - предприемачески, както и умения за сериозно мислене, за креативност и може би най-важното умеене - да учиш. Тези девет основни компетентности, в случай че успеем да ги вплетем във всички стратегии и да ги насърчим с действия по ползи, ще сме постигнали огромна част от задачата пред нас, която е в образованието, заключи Красимир Вълчев.

Той за следващ път съобщи, че най-важният фактор в просветителната система са и ще не престават да бъдат учителите, защото те в най-голяма степен образуват просветителните резултати. Ако имаме положителни и стимулирани учители и в случай че по-добрите възпитаници стават учители, ще имаме възстановяване на просветителните резултати в дълготраен проект, сподели министър Вълчев. Според него по тази причина е основно, че беше изработен публичният и политически избор да се влага в учителите и това ще усили средствата за обучение до едни съпоставими проценти, като Брутният вътрешен продукт. " До по предходната година нашият % за учители беше 1,5 от Брутният вътрешен продукт при приблизително 2,6 в останалите европейски страни ", уточни министър Вълчев. Той означи, че разноските за предучилищно и учебно обучение остават с най-висока норма на социална възвращаемост от всички обществени стратегии, изключително разноските за предучилищно обучение, тъй като биологически и физиологически тогава се образува най-голяма част от интелигентността на децата. Затова е основно обгръщането на децата в предучилищна възраст. Не би трябвало да имаме съмнения, че би трябвало да влагаме в образованието, тъй като утрешните вложения в него стартират с днешните вложения в учителите, изрази убеденост Красимир Вълчев.

За страдание, имаме нерационално търсене и едвам рационализираме предлагането на професионалното и висшето обучение, да създадем профилно преструктуриране и да дадем спомагателни стипендии, децата не престават да учат в езикови гимназии и да желаят да учат логика на психиката или стопанска система, разяснява просветителният министър. Вълчев даде образец, че се " дава втора стипендия, а даденият студент заплаща да учи стопанска система в платена форма на образование ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР