Проф. Здравко РайковТова, че днешните управници на Запад и у

...
Проф. Здравко РайковТова, че днешните управници на Запад и у
Коментари Харесай

Проф. Здравко Райков: Кое е оръжието-чудо в Украйна?

Проф. Здравко Райков
Това, че днешните управници на Запад и у нас са прекомерно надалеч от действителността, е ясно за всеки от малко малко мислещ независимо и сериозно наш съвременник. По калкулации на американския вестник The Hill единствено през предходната година Съединени американски щати са похарчили за въоръжаването на Киев колосалната сума от близо 30 милиарда $!
Далеч по-агресивна даже от Съединени американски щати е Англия. The Washngton Post написа, че английските управляващи нееднократно декларират: " Ние сме в авангарда! " Те първи са почнали да дават на украинския режим портативни зенитни и противотанкови комплекси, да образоват украински водачи в ръководство на " изтребители от натовски стандарт ". В средата на януари Лондон изпревари съдружниците си с решението да стартира доставка на тежки танкове за Киев. Англия единствена към този момент изпрати на украинския режим снаряди с обеднен уран. Киев към този момент получи и английски далекобойни крилати ракети Storm Shadow, способни да поразяват обекти на разстояние над 250 км. Британските управляващи обявиха и за идно изпращане в Украйна на стотици съвременни ударни дронове с далекобойност над 200 км.
Влиятелната медия Forbes разгласява забавен разбор на Крейг Хупър - специалист в региона на сигурността. Той е отдаден на растящите загуби на въоръжения, изпратени от Запада на украинския режим. Досега той е получил към 400 единици буксируема артилерия и 440 самоходни оръдия. Но, отбелязва Крейг, Русия организира сполучливи офанзиви за заличаване на западната техника. От доставени 152 огромни 155-милиметрови гаубици М777 над една трета към този момент са премахнати или развалени. Руските военни поразяват и самоходната артилерия, като изключително страдат английските оръдия AHS Krab и американските мобилни гаубици М-109. От над 180 доставени най-малко 36 са развалени или унищожени, написа Forbes.
Американските реактивни системи за залпов огън HIMARS, които Съединени американски щати започнаха да изпращат в Украйна, се показват като " оръжие-чудо ". Благодарение на тях Русия щяла да бъде бързо съкрушена. Но в този момент CNN, като се базира на пет способени източника от Съединени американски щати, Англия и Украйна, стига до извода, че HIMARS са " все по-малко ефикасни ". Руските средства за радиоелектронна битка (РЕБ) блокират системите им за ориентиране и ги вършат безпомощни, без значение от непрекъснатото пренастройване на стратегиите на HIMARS.
Русия сполучливо утилизира доставяни от Запада муниции на украинския режим. Така на 13 против 14 май с високоточно оръжие бяха ударени военни хранилища в региона на Хмелницк и Тернопол. На територията на завода за промишлена електроника " Катион " в Хмелницк (град в Западна Украйна, център на Хмелницка област) е допустимо да са били складирани и английски снаряди с обеднен уран.  Взривовете са били извънредно мощни и продължителни и поради вторичната експлозия на боеприпасите, след попадение на крилата ракета в склада.
В американската медия The National Interest се появи обява, озаглавена по този начин: " Ракетите Patriot няма да спасят Украйна ". Тя е отдадена на появяването на тази необикновено рекламирана американска система за Противовъздушна отбрана на украинска територия. Изданието написа, че стопански е извънредно неизгодно да се употребяват ракети-прихващачи на цена от 3 милиона $ за численост за събаряне на дронове, струващи няколко хиляди $. Системите Patriot са мощно уязвими - техните радари разкриват месторазположението им, което ги трансформира в лесна плячка за съветските ракети. А това значи, че те не са в положение да защитят нито военна техника, нито други обекти от сериозно значение. " Те няма да сложат завършек на войната в Украйна или да разрешат на Киев да договаря и да си върне Крим или Донбас. Това, което те алармират, е подправен американски ангажимент, който може единствено да удължи касапницата в Украйна ", написа The National Interest.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР