Проф. Здравко РАЙКОВ70 на сто от французите настояват за дипломатическо

...
Проф. Здравко РАЙКОВ70 на сто от французите настояват за дипломатическо
Коментари Харесай

ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЕСКАЛИРА, ДИПЛОМАЦИЯТА АБДИКИРА, ПРОПАГАНДАТА ТРИУМФИРА

Проф. Здравко РАЙКОВ
70 на 100 от французите упорстват за дипломатическо решение на спора. Особено мощно желаят договарянията да надделеят над сраженията дамите и младежите във Франция. 
Проучване на " Евробарометър " демонстрира, че българите минимум желаят Европейски Съюз да продължи да оказва военна помощ на Киев. Това обаче въобще не вълнува евро-атлантическо насочените облици, напълнили коридорите на властта.
Все повече са хората на Запад и у нас, които желаят сраженията в Украйна да спрат скоро с мирни договаряния. Те се надяват с тях да приключи и санкционната война, оповестена на Русия. И по този начин да бъде овладяна икономическата рецесия, която ги обрича на бедност и премеждия. 
Подобни настройки на публичното мнение откриват социологически изследвания в разнообразни страни. Дори и в Съединени американски щати, където машината за промиване на мозъци е необикновено мощна и ефикасна, пораства делът на хората, настояващи за мирни договаряния. Така изследователският център  The Chicago Council on Global Affairs отбелязва, че в случай че през юли м.г. 38 на 100 от американците са упорствали Съединени американски щати да подбуден Киев към спокойно контролиране на спора с Русия, то през декември те са се нараснали на 47 на 100. 
Тези, които са за продължение на поддръжката на украинския режим, са намалели надлежно от 58 на 48 на 100. А близо една трета от американците са на мнение, че Съединени американски щати неотложно би трябвало да се откажат от каквато и да е финансова и военна поддръжка на Украйна. Особено мощно е изразено недоволството от политиката на Джо Байдън по отношение на Украйна измежду последователите на Републиканската партия. Там делът на подкрепящите дейното военно финансиране на украинския режим е намалял от 80 на 100 през май до 55 на 100 през декември.
Подобна наклонност се вижда и в Европа. В края на декември 2022 година бяха оповестени данни от изследване на организация Ifop, които сочат: 70 на 100 от французите упорстват за дипломатическо решение на спора в Украйна! Фредерик Даби - шеф на Ifop, разяснява за Le Journal du Dimanche, че болшинството французи категорно не поддържат налаганата от разнообразни манипулатори теза " нападнатата страна е длъжна да победи страната агресор ". Особено мощно желаят договарянията да надделеят над сраженията дамите и младежите във Франция.  
Любопитно е, че макар чудовищната операция на българското население, реализирана през цялата 2022 година от страна на овластени прозападни марионетки, българите минимум в Европа желаят да продължава да се оказва помощ от Евросъюза на украинския режим. Това демонстрира изследване на " Евробарометър ", което свидетелства, че близо половината от популацията в България вижда голямата разлика сред картината, рисувана за Украйна от цензурирани от властта медии, и действителността. И у нас - 
за смут на Коалицията на войната 
уютно настанила се в Народното събрание ни (ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи, " Български напредък " и " Демократична България " ) от ден на ден българи желаят страната ни да приключи да оказва военна помощ на украинския режим. Те осъзнават, че това са стотици милиони лв., прахосани напразно. Военната поддръжка никога няма да анулира неизбежната победа в спора на Русия - тя единствено ще усилва страданията на елементарните украинци. Това обаче въобще не вълнува евро-атлантическо насочените облици, напълнили коридорите на властта - те ще не престават да вършат всичко по силите си, с цел да радват родни и непознати търговци на гибелта. Само по този метод няма да пресъхне и потокът от великодушни комисиони към техните джобове. За корумпираните недоразумения във властта е без значение и фактът, че тази им политика усилва каузи на бедстващите българи.
Представителите на Коалицията на войната има от кого да вземат образец. Древната римска сентенция " Глас национален - глас божи! ", която сочи нуждата ръководещите да се преценяват с желанията на милионите елементарни хора, е забравена освен у нас, само че и на Запад - основният провинен да го има спорът в Украйна. Доказателство за това са 
обществените изявления на шефа на НАТО 
В голям брой изявленията той прикани Запада да е подготвен за дълготрайна война в Украйна. Според шефа на НАТО " триумфите " на украинската войска до момента не би трябвало да основават илюзии за допустима скорошна победа на Киев ". Ето за какво е необходимо  Западът да създаде дълготраен проект за поддръжка на Украйна. На нея би трябвало да й бъде обезпечена непреставаща военна поддръжка, която да я докара до победа над Русия. И по този начин да я принуди да одобри изискванията, които ще й бъдат подбудени от Украйна (разбирай Запада!). Затова Съединени американски щати, НАТО и Евросъюзът ще изпращат още по-модерни  въоръжения, муниции, запасни елементи и други въоръжения за Украйна. За Столтенберг тъкмо това е най-краткият и най-хубавият път към мира в Украйна.
Милиони хора освен у нас, само че и на Запад, с смут възприемат казаното от шефа на най-агресивния боен блок на планетата - НАТО. И има за какво: следваната от западните водачи политика по отношение на Украйна непосредствено ни води към нова международна война.
Русия е невероятно да бъде победена 
от украинския режим, това просто няма по какъв начин да се случи. Космическа е разликата сред действителния капацитет на Русия и този на украинския режим, който от дълго време е на изкуствено дишане. За да се опитат да я разгромят, Съединени американски щати и НАТО ще би трябвало да хвърлят и своите армии против нея. А това неизбежно ще докара до самоубийствена нуклеарна война.
Хора, които се съмняват в честността и действителните претекстове на шефа на НАТО, както и на водачите на Запада, призоваващи към увеличение на военната помощ за украинския режим, има освен у нас. Ще се уверим в това, в случай че прочетем мненията към изявленията на Столтенберг, които вършат читатели на английския Daily Mail. Те са безусловно потресени от изразената позиция на шефа на алианса, който прикани Запада да се готви за продължителна борба с Русия в Украйна (засега посредством прокси война).
За читатели на английския ежедневник Столтенберг чинно следва желанията на
Съединени американски щати, които са действителният владетел
на алианса. Единствено на тях е изгодна  непрекъсната война, макар че тя доста елементарно ще премине в международна. Благодарение на сходна политика милиарди се дават на оръжейните колоси и техните акционери. Читатели на Daily Mail не не помнят и да попитат: а в действителност акции на кои военни корпорации владее самият Столтенберг?
Ще сгрешим, в случай че допуснем, че от прокси войната на Запада против Русия на украинска територия печелят единствено западни и български вождове. В общественото пространство има богата информация за далаверите на клоуна президент Володимир Зеленски и неговото най-близко обграждане. Точно след началото на спора сред Русия и Украйна техните персонални банкови сметки стартират стремглаво да порастват в големи размери. 
Според публицисти президентът Зеленски, военният министър Алексей Резников, външният министър Дмитрий Кулеба, съветникът на президента Михаил Подоляк
към този момент са в клуба на милиардерите в долари
Други висши украински служители са станали притежатели на стотици милиони долари.
Кой има интерес това да се случва е най-важният въпрос, който би трябвало да си задаваме постоянно, когато ни приказват за събитията в Украйна. За него би трябвало да се сещаме, когато добре охранени и лъскаво опаковани персони ни лъжат от телевизионния екран. И упорстват за нуждата да пробиваме нови дупки в коланите си, с цел да оказваме помощ на украинците.
Отговорът не е мъчно да открием: тези, които печелят от продължаването на спора не просто пари, а ужасно доста пари!
 >

 
 
 
>  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР