Проф. Захари Захариев е член на Националния съвет на БСП

...
Проф. Захари Захариев е член на Националния съвет на БСП
Коментари Харесай

Проф. Захари Захариев: ГЕРБ също е отломка на една отминаваща епоха

Проф. Захари Захариев е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и един от създателите на " Платформа за либерален социализъм ", която бе показана пред обществото от националният представител от Българска социалистическа партия Красимир Янков, дружно с леви интелектуалци

" Българска социалистическа партия е и ще бъде сложена в извънредно комплицирана алтернатива, по какъв начин да дефинира своето политическо държание, тъй че от една страна да запази себе си, като суверенна част от политическия живот, и от друга - това, което тя предлага и отстоява в политически проект, да не влиза в спор с публичните настроения и упования. До този миг това не й се отдава. " Това сподели по ТВ " Европа " проф. Захари Захариев, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Той изрази безпокойствие, че управлението на лявата партия се държи по този начин, че все едно няма никакви промени в публичен, политически и геополитически проект. " Обяснявам си това с потенциала на управлението на Българска социалистическа партия. Една от бедите, които сполетяха партията още отпреди актуалната спешна обстановка с пандемията е рецесията вътре в самата партия. Тези процеси не престават да се развиват ", добави социалистът. Той разясни, че ограничаващите ограничения за обществени събития, респективно и на събирането на груповите органи на Българска социалистическа партия са развързали ръцете на управлението на партията и парламентарната група за самодейни и самоволни решения.

" Няма вътрешнополитически надзор върху тяхното държание и има тотално изгубване на груповия темперамент на ръководство на партията и нейните изяви в обществено-политически проект ", безапелационен беше социалистът.

Той обърна внимание и на езика и словесната артикулация на управлението на Българска социалистическа партия и нейния ръководител Корнелия Нинова: " Важни, кардинални и правилни послания, казани от тях, в огромна степен не са възприемани и са отрицателно посрещани в необятен обществен проект.

Политическата и идеологическата им артикулация е въз основата на инерция от предишното без да са я съобразили с дълбоките промени, които настъпват в обществото. Управляващите са доста повече съответни във връзка с обществения звук, в сравнение с опозицията. " Професор Захариев изясни още, че този вид говорене на управлението на партията вреди на нейния имидж.

Социалистът изрази подозрение, че Корнелия Нинова ще завоюва идните избори в Българска социалистическа партия и допусна, че вотът ще се провали. " Предстоят да се проведат близо половината отчетно-изборни конференции на партията в София и страната.

Грешките на управлението в тази обстановка ще повлияят върху резултатите от отчетно-изборната акция. " Той допусна, че в случай че се провали директният избор за ръководител на партията има два разновидността за в бъдеще. Единият е да се задържи статуквото, което би довело до летален излаз за Българска социалистическа партия. Другият е да опитат избрани среди в лявата партия, стъпвайки на сериозно осмисляне на настоящето политическо държание на Българска социалистическа партия и на адекватност, съгласно историческите промени да основат нова социалистическа политическа конструкция.

" ГЕРБ също е отломка на една отминаваща ера. Надявам се да зародят сходни процеси и вдясно от центъра, които да доведат до появяването на политически субекти, с ново политическо кредо за бъдещето на България ".

Професор Захариев изрази разбиране, че ще се стигне до политическо взаимоотношение сред Българска социалистическа партия, каквато се чака да се развие тя в бъдеще и ГЕРБ, която също ще премине през преосмисляне на политиката си.

" Личности, които са декларирали под някаква форма своята подготвеност да вземат участие в конкуренцията за председателския пост и имат публичното доверие да се включат в нея са Красимир Янков, Калоян Паргов и Валери Жаблянов.

Те биха могли да бъдат една добра опция на Корнелия Нинова, тъй като са представители на по-младото потомство в партията и са надълбоко уверени, че Българска социалистическа партия би трябвало да си върне груповия темперамент на ръководство вътре в партията ", безапелационен беше професор Захариев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР