Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19. В ефира

...
Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19. В ефира
Коментари Харесай

Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19

Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19. В ефира на Нова телевизия „ Здравей, България " той разкри повече детайлности за него и изясни метода му на работа.

Принципът му на работа се основава на количеството въглероден диоксид или концентрацията на въглероден диоксид, който съответният пациент издиша. Цялата изгода от този тип тест е, че той може да скринира симптоматичните заболели, които обаче са със здрава белодробна функционалност, изясни проф. Йонко Мермерски. На база това, което имаме като статистически данни, всеки един тест усъвършенства надеждността си във времето. Ние в този момент сме на към 80-90% надеждност. Ако има зараза в дробовете, човек има доста по-слаб газообмен сред кръвта и въздуха, който диша, добави проф. Мермерски.

Тестовете ще се появят в комерсиалната мрежа доста бързо. Единственото, което ни бави е отпущането на по-голяма група на лица, които да използваме, с цел да създадем клиничното проучване по-обширно от това, което досега сме осъществили, сподели още проф. Йонко Мермерски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР