Проф. Янаки Стоилов ще заеме поста министър на правосъдието в

...
Проф. Янаки Стоилов ще заеме поста министър на правосъдието в
Коментари Харесай

Янаки Стоилов и Велислав Минеков влизат в служебния кабинет

Проф. Янаки Стоилов ще заеме поста министър на правораздаването в служебния кабинет на президента Румен Радев, написа Епицентър. бг.

Късно нощес, откакто Радев се е обърнал към управлението на партията за неговата номинация, Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия е дало единодушието си един от водещите адвокати на левицата да попълнии състава на второто служебно държавно управление на президента. А през днешния ден кандидатурата на Стоилов ще бъде утвърдена на автограф от членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия, каквато е партийната процедура.

Проф. Крум Кацаров, един от най-хубавите ни гастроентеролози, началник на Катедра „ Гастроентерология, чернодробно-панкреатична хирургия и транспантология” към ВМА ще поеме здравеопаването от проф. Костадин Ангелов. Отказали са се от този пост поканените проф.Дечо Дечев и проф. Коста Костов.

Проф. Велислав Минеков сяда в министерското кресло на културата. Минеков е неприкрит критик на ръководството на Борисов и безжалостен съперник на Вежди Рашидов.

За министър на образованието единодушие към този момент е дал проф. Николай Денков, началник на Етичната комисия на министерството. Отказал е поста известният учител Теодосий Теодосиев.

Още един професор - Христо Бозуков, ще поеме земеделието. Бузуков заемаше съшия пост в служебното държавно управление на Огнян Герджиков.

Новият външен министър идва от Дания - дипломат Светлан Стоев, посланик от кариерата, който би трябвало да се завърне в България, с цел да заеме поста.

Изненадващо още един посланик от кариерата - досегашният представител на България в Организация на обединените нации Георги Панайотов е притеглен за боен министър. Бил е шеф на отдела на НАТО в Министерство на външните работи, а през 2010 е изпратен във Вашингтон, с цел да стане зам.-шеф на посолството ни.

Все още не е ясно дали Бойко Рашков, някогашен началник на следствието и някогашен народен представител от левицата, ще бъде вътрешен министър. Името му ту отпадаше, ту още веднъж влизаше листата на министрите. Проф. Радулов, за който също се говореше, че ще влезе в кабинета на ул. " Шести септември " отказал този пост.

Очаква се основният пост отпред на финансовото министерство да бъде поверен на Асен Василев, който бе министър на стопанската система, енергетиката и туризма в служебното държавно управление на Марин Райков през 2013 година, назначено от тогавашния президент Росен Плевнелиев.

За обществен министър се спряга името на Гълъб Донев, който заемаше поста и в кабинета на Герджиков.

А за министър на туризма е гласена доцент Стела Балтова.

Служебният министър-председател ще бъде ген. Стефан Янев, написа Епицентър.бг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР