Проф. Вили Лилков и Христо Христов ще представят в сряда

...
Проф. Вили Лилков и Христо Христов ще представят в сряда
Коментари Харесай

Представят във Велико Търново книгата „Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност”

Проф. Вили Лилков и Христо Христов ще показват в сряда във Велико Търново своята книга „ Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност “. Проявата е от 17.30 ч. в залата на хотел „ Алегро ”.

Книгата е отдадена на някогашните хора, класифицирани от Българска комунистическа партия като същинския съсловен зложелател на комунистическата власт в България. Тяхната орис остана несправедливо непозната близо три десетилетия след началото на демократичните промени.

Категорията „ някогашни хора ” е заимствана от Съветския съюз, където с нея болшевиките маркират тези пластове от популацията, които губят обществения и публичния си статус след революцията от 1917 година В България тази категория обгръща необятен кръг от разнообразни представители на обществото, които са моторът на развиването на страната ни и част от нейния политически, нравствен и стопански хайлайф до 9 септември 1944 година

Изследването разкрива мащабите, формите и продължителността на репресиите, посредством които са заличени цели съставни елементи от българското общество, неподатливи на социално-икономическия опит на Българска комунистическа партия, провеждан в интервала 1944–1989 година по руски пример.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР