Проф. Велизара Пенчева Ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева

...
Проф. Велизара Пенчева Ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева
Коментари Харесай

Ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева е подала оставка


Проф. Велизара Пенчева

Ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева е подала оставка, излиза наяве от нейно изказване, оповестено на уеб страницата на висшето учебно заведение.

Тя споделя, че решението й е персонално и непринудено - не е тичане от отговорност, а е обвързвано с оценката й, че административните отговорности на ректора заемат огромна част от креативното му време.

" Уверявам ви, че и в идващите години ще употребявам по-ефективно това време още веднъж в името на университета ", споделя проф. Пенчева.

Тя пое ректорския пост на 12 януари 2016 година

В изказването си проф. Пенчева показва, че през тези две години е работила отговорно и безрезервно, като времето не е било от лесните - демографска рецесия, обвързвана с понижаване на броя на кандидат-студентите, промени в нормативната уредба в системата за висше обучение, което е наложило търсенето на нови ексцентрични пътища и решения. Предизвикателствата са претендирали преустрояване в работата на университета, което ще продължи и през идните години.

" Въпреки това резултатите са факт - през тази академична година признатите студенти са с 300 повече, за първи път от няколко години дотацията на университета е увеличена, оголен е филиал във Видин, реализирани са високи акредитационни оценки, увеличени са заплатите на преподавателите с 10 на 100 и други ", показва Пенчева.

Във връзка с предварителното преустановяване на мандата й следва да бъде свикано общо заседание на Русенския университет на 20 февруари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР