Проф. Велислав Минеков разкри защо се е дистанцирал от Отровното

...
Проф. Велислав Минеков разкри защо се е дистанцирал от Отровното
Коментари Харесай

Проф. Минеков разкри защо вече не е част от „Отровното трио”

Проф. Велислав Минеков разкри за какво се е дистанцирал от " Отровното трио ", чието лице беше дружно с Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Адвокатът и пиарът се причислиха към платформата " Изправи се.БГ " и ще вземат участие взаимно с Мая Манолова в продстоящите избори.

" Моите другари взеха решение да вземат политически път, да бъдат част от едно политическо посланичество. Аз доста се надявам решението им да е вярно и им искам триумф. Това е един от методите да се отстрани робството и тиранията ", съобщи в предаването " ЕвроДикоФ " по телевизия " Евроком " проф. Минеков.

Той добави, че не желае да е политически зает. Проф. Минеков съобщи, че има доста аргументи за това, само че не може да показа част от тях, тъй като " биха били нездравословни ".

" Искам да съм жител. Има една огромна разлика в това да си жител и политик - когато бяхме на площада, ние бяхме жители, когато вземеш политическа страна, ти си единствено част от това гражданско общество. Естествено, че би трябвало да има и политици, само че аз предпочитам да остана от другата страна ", показа в ефира на " ЕвроДикоФ " професорът.

" Аз не бях на площада, с цел да стигна до този политически формат. Още от първите дни имаше доста обвинявания, че ще създадем партия, имаше обвинявания, че към нас най-често се вижда Мая Манолова, че ще използваме регистрацията на партията на Мария Капон. Аз съм отричал това от самото начало, само че се наложи всичкото това да бъде възприето и да се случи ", сподели още той.

" Това, което ще ми липсва, е фактът, че, изтървайки тези двама другари като политици, ние повече няма да можем да се върнем на площада, няма да бъдем мечтани ", показа Минеков.

Проф. Минеков разкри и за част от диалозите с други политически обединения: " С Христо Иванов и Атанас Атанасов (от ДБ) говорихме да се направи по някакъв метод едно единство измежду тези групи, които са офшорните групи, така да кажа, в Народното събрание. Ами, мъчно е. Защото диалозите с тях са много естествени, само че зад тях има хора, които са със необичайно държание и дори помолих тези хора да бъдат по някакъв метод озаптени, тъй като от стрелбата сред нас няма изгода. Единственото, което е належащо, е да има размисъл и да се държат за ръце - няма метод другояче. Е, хубаво в този момент, знаем, че Мая Манолова е грозна. Тези, които ще гласоподават за Христо, няма да гласоподават за Манолова. Тези, които ще гласоподават за Слави Трифонов, няма да гласоподават нито за Манолова, нито за Христо. Има нещо забавно в тези три странни политически обединения. Защото те събират, всяка една от тях, несъмнено парче от тези останки от тортата. И те не са съвместими в действителност, само че в случай че пожелаят, могат да създадат нещо. Бедата е, че аз съм постоянно черноглед и надалеч преди началото на митингите каквото съм споделил, все се е случвало. Малко съм Петричка гадателка. Даже на 10-ия ден споделих: " Момчета, какво вършим тук? До Коледа да изкараме, този не можем да го съборим ". Те бяха по-оптимисти и споделиха: " Не, не, ще падне, струва си ".

Със Слави Трифонов добре мина срещата. Това беше пъклен от дълго време, може би преди два месеца. Човекът се държа извънредно почтено. Той не води война с никой, не вади ножове, няма фейсбукаджийски тролове, които да нападат останалите. Има нещо обаче, което ме съмнява в тази активност на всички тези обединения. Те се затичват към парламент без да помислят каква ще е управленческата коалиция. И нещата са доста тъжни в този миг, тъй като те ще се появят, само че би трябвало да се затичат незабавно да вземат задатък от заплатата, защото няма да могат да вземат цялата. Вероятно доста скоро ще ни ръководи държавно управление на президента Радев - служебно държавно управление. Което не е неприятно ".

Според Велислав Минеков след изборите няма да може да се сформира държавно управление и това ще докара до служебно. Но пък Бойко Борисов " ще се старае доста, в случай че би трябвало и прелом ще направи и армията ще вдигне ", с цел да няма служебно държавно управление, тъй като това за него би бил последният удар, " и то от президента, който би трябвало да признаем е единствената сериозна съпротива сега ". " Ако се случи това благополучие на Борисов и пристигна след тези избори отново на власт, това е добре. Аз го чакам. Защото това ще бъде извънредно бързият му край, край вечно. За къс период този човек ще бъде затрит и най-вероятно съден, а може да бъде и обект на отмъстители. Тогава освен Доган ще го търси да го убива, както го " търсеше " преди години. Единственият му късмет е тази мъка, в която той ще остане като съпротива, да продължи колкото може по-дълго ", счита професорът. Той вижда един-единствен късмет за сформиране на държавно управление след изборите и той " колкото и да не ми е прелестно да го кажа ", е да има поддръжка от най-малко 20 депутати от Българска социалистическа партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР