Проф. Тодор Тагарев ще е новият министър на отбраната, съобщиха

...
Проф. Тодор Тагарев ще е новият министър на отбраната, съобщиха
Коментари Харесай

Официално: Проф. Тодор Тагарев ще е новият военен министър

Проф. Тодор Тагарев ще е новият министър на защитата, оповестиха от държавното управление. По-рано през днешния ден министър председателят Кирил Петков изиска оставката на настоящия боен министър Стефан Янев.

Правителството ще изиска от ръководителя на Народното събрание да свика Народното събрание на изключително съвещание на 1 март 2022 година за приемане на Решение за лични промени в Министерския съвет.

Тагарев е ученик на Математическата гимназия в Пловдив. Той участваше като специалист в групата на " Продължаваме промяната " по време на договарянията за бъдещата управническа коалиция.

Тодор Димитров Тагарев е роден на 18 април 1960 година в град Стамболийски, България. Завършва Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “ в Пловдив. През 1982 година приключва Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ в Долна Митрополия като инженер по автоматика и телемеханика. През 1989 година пази дисертация във Военновъздушната инженерна академия „ Н. Е. Жуковски “ в Съюз на съветските социалистически републики, а през 1994 година – в Командно-щабния лицей на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

От 1999 година е старши теоретичен помощник II степен (доцент) по приложение на правилата и методите на кибернетиката, а от 2014 г е професор по същата компетентност.

От 1989 до 1992 година е учител във ВВВУ „ Г. Бенковски “. От 1994 до 1998 година е теоретичен помощник поредно в Института по ръководство и систематични проучвания и Института за галактически проучвания на Българска академия на науките, където продължава да работи като старши теоретичен помощник от 2002 година до 2004 година

От 1999 до 2001 година е поредно шеф на Дирекция „ Планиране на защитата “ и „ Политика по въоръженията “ в министерство на защитата.

От 2004 до 2008 година е началник на катедра „ Мениджмънт на защитата “ във Военна академия „ Г. С. Раковски “.

От 2005 до 2008 година Тодор Тагарев е член на Борда за проучвания и технологии на НАТО и народен представител в неговия панел „ Системни разбори и изследвания “. Притежава забележителен опит в управлението и присъединяване в интернационалните и национални интер-дисциплинарни проучвания по въпроси на сигурността и защитата. Негови научни и научно-приложни изявления са преведени на арабски, арменски, бахаса, грузински, подари, испански, португалски, румънски, съветски, сръбски, украински, маджарски и френски език.

От 2008 година е в Института по паралелна обработка на информацията на Българска академия на науките, в този момент Институт по осведомителни и информационни технологии, като началник на секция „ Информационни технологии в сигурността “ и на Центъра по мениджмънт на сигурността и защитата.

В интервала септември 2009/2010 година е консултант на министъра на защитата по въпросите на стратегическия защитителен мениджмънт.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР