Проф. Тодор Кантарджиев заяви, че когато се слагат нови допълнителни

...
Проф. Тодор Кантарджиев заяви, че когато се слагат нови допълнителни
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: До седмица трябва да стане ясно колко процента пазят ваксините от Омикрон

Проф. Тодор Кантарджиев съобщи, че когато се поставят нови спомагателни ваксини би трябвало да бъдат реимбурсирани от страната, само че не и да са наложителни. " Стойчо Кацаров пречупи гръбнака на четвъртата вълна малко преди да разбере, че има Омикрон или преди да му кажат ", заяде се Кантарджиев със служебния здравен министър пред Българска национална телевизия.  

 Омикрон по-лесно се популяризира и има по-голям вирусен товар. Не е несъмнено дали прекараните другите болести, не са доста, доста предпазени и до една седмица и половина би трябвало да има сигурни данни какъв брой % пазят имунизациите от Омикрон, разяснява още проф. Кантарджиев. Той прикани хората да си поставят сегашните ваксини, с цел да се предпазят от разновидностите на ковид. 

Лично мнението на професора е млади, здрави хора, с задоволително построен имунитет, да не бързат с третата бустерна доза. 

Проф. Тодор Кантарджиев разяснява и случая с умрялото дете от менингит.

" Над 300 проби са взети след гибелта на дете от менингит в 37-ма детска градина в столицата ", сподели той.

Той посочи, че е направена профилактика с антибиотици на хората, а детската градина е дезинфектирана. По думите му доста рядко се стига до съдбовни произшествия, като този с детето от 37-ма детска градина. " Последните години огнища на менингококи е имало в Старозагорско и Пловдивско. Прави се стерилизация, 2 дни профилактика с антибиотици и още веднъж на учебно заведение ", разяснява проф. Кантарджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР