Проф. Росен Димов стана първият български лекар в Кралското дружество

...
Проф. Росен Димов стана първият български лекар в Кралското дружество
Коментари Харесай

Българин стана част от Кралското дружество по хирургия

Проф. Росен Димов стана първият български доктор в Кралското сдружение по хирургия в Лондон. Пътят към влиятелното интернационално самопризнание минава през практиката му на хирург и учител по медицина.

„ Това е резултат от дългогодишни старания освен на мен, само че и на целия екип, с който работя. Разглеждам това самопризнание не толкоз като персонално, а като самопризнание за клиниката, която управлявам, за Медицинския университет в Пловдив, в който работя, и за хирургията в България ”, сподели проф. Росен Димов.



В Кралското сдружение по хирургия в Лондон се влиза по два метода. Единият е след специфична покана поради методите на лекуване, които лекарите употребяват в работата си, или след тежък тридневен изпит. Професор Димов влиза по първия метод, откакто работата му е оценена от неговите английски сътрудници.

„ Моите задължения, свързани с сдружението, ще са обмяната на опит и на специализанти от Обединеното кралство, които ще идват на образование в нашата клиника ”, уточни проф. Димов.

В Кралското сдружение членуват 25 000 хирурзи от целия свят. Поканата към българския професор е мотив за национална горделивост и в частност - за лекарското съсловие.

„ Случаите, с които човек се гордее най-вече, са всички тези усмивки на пациентите, когато ги изписваме от нашата клиника. Работата ни е обвързвана с доста разочарования и неблагополучни резултати. Невинаги реализираме това, което желаеме. Въпреки това в множеството случаи виждаме благодарността в очите на хората, когато те се почувстват по-добре ”, споделя още хирургът. 

Най-новият член на Кралското сдружение по хирургия е безапелационен, че в България достъпът до здравна грижа е най-лесен и най-бърз, и то в международен мащаб. / Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР