Проф. Паскал Желязков е новият изпълнителен директор на БАБХ. Заеманата

...
Проф. Паскал Желязков е новият изпълнителен директор на БАБХ. Заеманата
Коментари Харесай

БАБХ има нов изпълнителен директор

Проф. Паскал Желязков е новият изпълнителен шеф на БАБХ. Заеманата от него позиция досега бе шеф на Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински Институт „ Проф. Д-р Г. Павлов “, оповестиха от Агенцията по храните.

Проф. Желязков има дълготраен опит като началник на структури с научноизследователска, диагностична и аналитична активност.

Бил е шеф отдел в Център за оценка на риска, шеф на Национална научноизследователска станция по ловно стопанство, биология и заболявания по дивеча, както и зам.-генерален шеф в Национална Ветеринарномедицинска Служба.

Има над 90 научни изявления и научни отчети. По обучение е ветеринарен доктор, приключил е Висшия Институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. Владее британски и съветски език.

Назначен е и нов заместник-изпълнителен шеф доктор Марияна Шумова, която все още извършва длъжността шеф отдел в дирекция „ Граничен надзор “. Д-р Шумова е изпълнявала и длъжността шеф на Областната дирекция по сигурност на храните в Хасково.

Тя ще заеме позицията на доцент доктор Тодорка Янковска-Стефанова.

В известието за рокадата от БАБХ не показват претекстове. Пред NOVA от Агенцията прецизираха само, че кадровата промяна е направена със заповед на премиера Бойко Борисов.

Досегашният изпълнителен шеф на БАБХ бе инж. Дамян Илиев.

Неговата оставка бе неведнъж желана от разнообразни политически групи, цивилен обединявания, стопани на животни.

Преди малко повече от месец обвинител номер 1 Сотир Цацаров разпореди неотложно да бъде осъществена инспекция за възможни длъжностни закононарушения и подписване на неизгодни контракти от страна на Агенцията.

Поводът бе следствие на Генка Шикерова за Антикорупционния фонд. Дни по-късно Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) стартира инспекция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР